Ovenschoteltje van Paasbrood

Ovenschoteltje van Paasbrood

Je herkent je Paasbrood bijna niet meer terug! Dit is een heerlijke ovenschotel van Paasbrood met perzik en crème fraîche. Waarschuw je gasten van te voren ruimte te houden voor dit heerlijke dessert.

Ingrediënten - 4 pers.

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 6 - 8 sneetjes Paasbrood (ligt eraan hoe groot de sneetjes zijn.)
  • 125 ml crème fraîche
  • 25 g boter  
  • 3 eetlepels rum of Grand Marnier
  • 1 sinaasappel
  • 4 halve perziken (uit blik), in schijfjes
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen  
  • 1 ei
Ovenschoteltje van Paasbrood
4 pers.
printprint

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de grotere sneetjes Paasbrood, schep het spijs eruit en besprenkel ze met 2 eetlepels rum. Vet een lage ovenschaal royaal in met boter en leg de sneetjes Paasbrood er dakpansgewijs in. Leg de schijfjes perzik ertussen. Rasp 1 theelepel oranje schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Meng in een kom het amandelspijs met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de crème fraîche en het ei. Schenk dit mengsel over de sneetjes Paasbrood. Strooi de amandelen erover en leg hier en daar nog een klontje boter. Laat je Paasbroodschotel in de oven in circa 25 minuten mooi goudbruin worden. 

TIP:
Dit kan natuurlijk ook heel goed met sneetjes krentenbrood met spijs of feestbrood.

Bron: Brood.net

Wat dacht je van deze recepten?