Vegetarische recepten
- Broodquiche
- Clubsandwich aubergine
- Eierkoek Traktatie
- Eierkoek Dessert
- Brood met manchego en verse vijgen
- Eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desembrood met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Broodje geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Obelander wit met paddenstoelensalade
- Polder Kaassneetjes
Vlees- en kiprecepten
- Low carb broodjes met hüttekäse en rauwe ham
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
Visrecepten
Feestrecepten
- Stoofperen smoothie
- Speculaas Tiramisu
- Speculaas Wentelteefjes
- Sinterklaas boterhammen
- Kruidnoten Tiramisu
- Sinterklaas Muffins
- Knapperige Broodtorentjes
- Brunchmuffins met spek en ei
- Chorizo broodrondjes
- Kaas Vulkaantjes
- Wildpaté & Suikerbrood
- Ovenschoteltje van Kerstbrood
- Valentijn ontbijt
- Paasfondue
- Paasbrood met citroenroom
- Broodtompouce

Feestrecepten
Paasfondue
Paasfondue
Paasfondue? Dat is kaasfondue in een Paasjasje... Ben je nog op zoek naar een lekker receptje voor voor de Paasdagen? Zet dan deze lekkere Paasfondue op tafel. Iedereen zal smullen en ook de presentatie zal zeker in de smaak vallen.
Ingrediënten - 4 pers.
Ingrediënten voor 4 personen:- 1 grote witte desembol of vier kleinere Italiaanse bollen
- 1 wit (mini)bolletje
- 1 teentje knoflook, gehalveerd
- 250 ml droge witte wijn
- 300 g Emmentaler, in blokjes of grof geraspt
- 300 g Gruyère, in blokjes of grof geraspt
- 1½ eetlepel aardappelzetmeel of maïzena, met 4 eetlepels Kirsch gemengd
- een snufje versgeraspte nootmuskaat
- rozijntjes voorde oogjes en (bijvoorbeeld) een roze Mentos voor de neus
- takjes peterselie voor de ondergrond
- voor het serveren bijvoorbeeld wortels, komkommer, bleekselderij, rauwe ham, bloemkoolroosjes

4 pers.
Bereiding
Zet de grote witte desembol op een bord op een bedje van takjes peterselie. Snij de bovenkant eraf en maak hier de konijnenoren van. Hol de bol uit, maak van een plukje de konijnenstaart en bewaar de rest van het broodkruim. Maak je een klein Paasfondue'tje per persoon kun je 4 Italiaanse bollen gebruiken om uit te hollen. Wrijf een middelgrote, zware pan in met de knoflook. Gooi de knoflook weg. Giet al roerend de wijn in de pan en breng op een middelhoog vuur tegen de kook aan. Draai het vuur laag en voeg al roerend geleidelijk de kaas toe. Roer tot de kaas net gesmolten is. De kaas moet heel langzaam smelten - ca. 5 minuten in totaal - omdat hij anders draderig en taai wordt. Voeg het aardappelzetmeel- of maïzenapapje, ¼ theelepel gemalen witte peper en de nootmuskaat toe en laat nog 2 minuten sudderen. De fondue mag niet aan de kook komen. De fondue moet nu dik genoeg zijn om aan brood te blijven hangen; aan tafel wordt hij dikker.
Giet de kaasfondue in het uitgeholde brood. Zet het witte bolletje op de grote bol. Maak van de krentjes en de Mentos de ogen en neus en zet de oren bovenop het bolletje.
Serveer direct met de stukjes broodkruim, wortels, komkommer, rauwe ham en bloemkoolroosjes.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Giet de kaasfondue in het uitgeholde brood. Zet het witte bolletje op de grote bol. Maak van de krentjes en de Mentos de ogen en neus en zet de oren bovenop het bolletje.
Serveer direct met de stukjes broodkruim, wortels, komkommer, rauwe ham en bloemkoolroosjes.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten