Vegetarische recepten
- French toast
- Toast gezond
- Broodschotel
- Gegrilde groenten met tijm
- Bruschetta tomatensalsa
- Rucolapesto
- Italiaanse broodsalade
- Pittige paprika hummus
- BBQ Knoflookbrood
- Versierde krentenbol
- Brood met quinoasalade
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Brood met manchego en verse vijgen
- Nacho broodchips met guacamole dip
- Volkoren groentetosti
- Granola ontbijttaart
- Vanillesaus
- Eierkoek met rood fruit spread
- Brood lasagne
- Vlindersandwich
- Kids lunch tapas
- Broodquiche
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Avocadospread met koriander
- Granola vlaflip
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Broodje geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood limoncello-crème
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Obelander wit met paddenstoelensalade
- Polder Kaassneetjes
- Pizzaboterhammen
- Kampioentje rood-wit-blauw
- Volkorenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Desembrood met pittige avocadospread
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Clubsandwich aubergine
- Oranje paprika dip
- Pompoensoep
- Maaltijd pompoensoep met brood
- Spicy volkorenbroodje
- Vegan volkorensandwich
- Kwarkboltaartje
Vlees- en kiprecepten
- Sandwich gerookte kip
- Peperpaté met kweepeer
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, appel en ui.
- Duinen volkoren clubsandwich
- Stoere tosti's van desembrood
- Thaise salade met croutons
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Pizza-lachebekjes
- Low carb broodjes met hüttekäse
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham
- Lunch op een stokje
- Krab en kreeft croissant
- Broodje gepocheerd ei
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Broodje rosbief met Tzatziki
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Hamburger XL
- Kinderwraps van brood
- Kampioentje op een stokje
- Lunchmuffins met spek en ei
Visrecepten
Feestrecepten
- Kerststolpudding
- Bouillabaisse met sterrentoastjes
- Grand dessert
- Stoofperen smoothie
- Speculaastrifle met pepernoten
- Speculaas Wentelteefjes
- Speculaas Tiramisu
- Broodje Halloween
- Sinterklaas boterhammen
- Sinterklaas Muffins
- Kruidnoten crumble
- Koffie met pepermunt
- Koffie met sinaasappel
- Koffie met marshmallows
- Kruidnoten Tiramisu
- Mini tosti's met truffelmayonaise
- Mini broodquiches
- Knapperige Broodtorentjes
- Monchoudessert in een glaasje
- Traktatie: Knabbelstok giraffen
- Eierkoek Traktatie
- Broodtompouce
- Kaas Vulkaantjes
- Lief ontbijt
- Brunchmuffins met spek en ei
- Paasbrood met pasha
- Paasfondue
- Paasbrood met citroenroom
- Knoflookbrood met kruiden
- Eierkoek Dessert
- Valentijn ontbijt
- Wildpaté & Suikerbrood
- Chorizo broodrondjes
- Ovenschoteltje van kerststol
- Wentelteefjes voor moederdag
- Verse kaneelbroodjes
Paasfondue
Paasfondue? Dat is kaasfondue in een Paasjasje... Ben je nog op zoek naar een lekker receptje voor voor de Paasdagen? Zet dan deze lekkere Paasfondue op tafel. Iedereen zal smullen en ook de presentatie zal zeker in de smaak vallen.
Ingrediënten - 4 pers.
Ingrediënten voor 4 personen:- 1 grote witte desembol of vier kleinere Italiaanse bollen
- 1 wit (mini)bolletje
- 1 teentje knoflook, gehalveerd
- 250 ml droge witte wijn
- 300 g Emmentaler, in blokjes of grof geraspt
- 300 g Gruyère, in blokjes of grof geraspt
- 1½ eetlepel aardappelzetmeel of maïzena, met 4 eetlepels Kirsch gemengd
- een snufje versgeraspte nootmuskaat
- rozijntjes voorde oogjes en (bijvoorbeeld) een roze Mentos voor de neus
- takjes peterselie voor de ondergrond
- voor het serveren bijvoorbeeld wortels, komkommer, bleekselderij, rauwe ham, bloemkoolroosjes
4 pers.
print
Bereiding
Zet de grote witte desembol op een bord op een bedje van takjes peterselie. Snij de bovenkant eraf en maak hier de konijnenoren van. Hol de bol uit, maak van een plukje de konijnenstaart en bewaar de rest van het broodkruim. Maak je een klein Paasfondue'tje per persoon kun je 4 Italiaanse bollen gebruiken om uit te hollen. Wrijf een middelgrote, zware pan in met de knoflook. Gooi de knoflook weg. Giet al roerend de wijn in de pan en breng op een middelhoog vuur tegen de kook aan. Draai het vuur laag en voeg al roerend geleidelijk de kaas toe. Roer tot de kaas net gesmolten is. De kaas moet heel langzaam smelten - ca. 5 minuten in totaal - omdat hij anders draderig en taai wordt. Voeg het aardappelzetmeel- of maïzenapapje, ¼ theelepel gemalen witte peper en de nootmuskaat toe en laat nog 2 minuten sudderen. De fondue mag niet aan de kook komen. De fondue moet nu dik genoeg zijn om aan brood te blijven hangen; aan tafel wordt hij dikker.
Giet de kaasfondue in het uitgeholde brood. Zet het witte bolletje op de grote bol. Maak van de krentjes en de Mentos de ogen en neus en zet de oren bovenop het bolletje.
Serveer direct met de stukjes broodkruim, wortels, komkommer, rauwe ham en bloemkoolroosjes.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Giet de kaasfondue in het uitgeholde brood. Zet het witte bolletje op de grote bol. Maak van de krentjes en de Mentos de ogen en neus en zet de oren bovenop het bolletje.
Serveer direct met de stukjes broodkruim, wortels, komkommer, rauwe ham en bloemkoolroosjes.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten