Speculaastrifle met pepernoten

Speculaastrifle met pepernoten

Verrassend lekkere trifle met speculaas, frambozen en ... pepernoten!

Ingrediënten - 4 pers.

  • 150 gram mascarpone
  • 200 gram opgeklopte slagroom
  • 1 tl. speculaaskruiden
  • 1 tl. vanille-extract
  • 15 speculaasjes van Meesterbakker Roodenrijs
  • 300 gram frambozen
  • 8 pepernoten van Meesterbakker Roodenrijs
Speculaastrifle met pepernoten
4 pers.
printprint

Bereiding

Doe de mascarpone, opgeklopte slagroom, speculaaskruiden en het vanille-extract in een kom en roer door elkaar. Verkruimel de speculaasjes in een keukenmachine of doe de koekjes in een boterhamzakje en rol met een deegroller over de koekjes totdat ze verkruimeld zijn. Vul vier glazen met een laagje speculaaskruimels, daarna met laagje van je slagroommengsel en dan met een laagje frambozen. Herhaal deze stappen zodat je van alles twee laagjes hebt. Eindig uiteindelijk met een laagje koekkruimels en versier de trifles met twee pepernoten.

Bron: Bakwerk - Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Wat dacht je van deze recepten?