Vegetarische recepten
- Granola ontbijttaart
- Vanillesaus
- Vlindersandwich
- Brood lasagne
- Oranje paprika dip
- Volkoren groentetosti
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Desembrood met pittige avocadospread
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Clubsandwich aubergine
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Eierkoek met rood fruit spread
- Kids lunch tapas
- Brood met manchego en verse vijgen
- Nacho broodchips met guacamole dip
- Broodquiche
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Granola vlaflip
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Broodje geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Obelander wit met paddenstoelensalade
- Polder Kaassneetjes
- Pizzaboterhammen
- Volkorenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
Vlees- en kiprecepten
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Broodje gepocheerd ei
- Stoere tosti's van desembrood
- Lunchmuffins met spek en ei
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Low carb broodjes met hüttekäse
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham
- Lunch op een stokje
- Krab en kreeft croissant
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Broodje rosbief met Tzatziki
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Hamburger XL
- Kinderwraps van brood
Visrecepten
Feestrecepten
- Monchoudessert in een glaasje
- Koffie met sinaasappel
- Mini broodquiches
- Koffie met marshmallows
- Brunchmuffins met spek en ei
- Koffie met pepermunt
- Kaas Vulkaantjes
- Chorizo broodrondjes
- Ovenschoteltje van Kerstbrood
- Wildpaté & Suikerbrood
- Knapperige Broodtorentjes
- Eierkoek Dessert
- Sinterklaas boterhammen
- Stoofperen smoothie
- Speculaas Wentelteefjes
- Kruidnoten Tiramisu
- Sinterklaas Muffins
- Speculaas Tiramisu
- Traktatie: Knabbelstok giraffen
- Broodtompouce
- Paasfondue
- Paasbrood met citroenroom
- Valentijn ontbijt
- Lief ontbijt
- Eierkoek Traktatie
- Speculaastrifle met pepernoten

Vanillesaus
Vanillesaus
Bij de Meesterbakkers besteden we veel tijd aan onder andere onze Apfelstrudel. Dit van oorsprong Oostenrijkse gebak kan eigenlijk altijd. Een krokante korst met een frisse appelvulling. Niets meer aan doen zou je zeggen. Hoewel, met deze vanillesaus smaakt hij zo mogelijk nog lekkerder!
Ingrediënten - 6 pers.
- ½ liter room
- 2 vanillestokjes
- 5 eidooiers
- 45 gram suiker
- 1 mespunt zout

6 pers.
Bereiding
Snij de vanillestokjes in de lengterichting doormidden en schraap het merg eruit. Verwarm in een pannetje langzaam het vanille merg, de 4 halve (lege)vanille stokjes, het zout en 400 ml room. Door het langzaam te doen kunnen alle smaken goed in de room trekken. Splits de 5 eieren en zorg ervoor dat er geen eiwit bij de eierdooiers zit. Klop in een ruime kom, de eierdooiers samen met de achtergehouden room en de suiker goed los. Verwijder de vanille stokjes uit de warme room en voeg de warme room in kleine beetjes bij het ei mengsel. Blijf goed roeren met een garde tot de warme room volledig is opgenomen. Wanneer je ongeveer ¾ van de warme room gebruikt hebt, kan je alles toevoegen aan het restant van de warme room. Breng het geheel, onder goed roeren, aan de kook en laat dit kort doorkoken.
Serveer de saus warm met de Apfelstrudel en geniet ervan!
Serveer de saus warm met de Apfelstrudel en geniet ervan!