BBQ Knoflookbrood

BBQ Knoflookbrood

Niet alleen vlees kan op de barbecue. Je kunt heerlijke groentenspiesjes maken met aubergine, courgette, champions en paprika. Of dit heerlijke knoflookstokbrood. Dat wordt smullen!

Ingrediënten - 4 pers.

  • 1 stokbrood
  • 1 bol knoflook
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel fijngehakte Italiaanse kruiden
  • 150 g verse roomkaas
  • versgemalen peper
BBQ Knoflookbrood
4 pers.
printprint

Bereiding

Verwarm de olijfolie in een steelpan. Haal de tenen knoflook los maar pel ze niet. Laat de knoflook 10 minuten op zacht vuur zacht worden en licht kleuren. Laat de knoflooktenen in de olie een beetje afkoelen. Bewaar de olie en knijp de tenen knoflook tussen duim en wijsvinger boven een kom uit. Meng de gehakte Italiaanse kruiden, verse roomkaas en 2-3 eetlepels knoflookolie erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Snijd het stokbrood in dikke plakken en bestrijk ze met de knoflookpasta. Leg de plakjes op een stuk aluminiumfolie weer tot een stokbrood tegen elkaar aan. Bestrijk het rondom met wat knoflookolie en verpak het brood goed in de folie.

Leg het brood in het folie 10-15 minuten op de barbecue. Regelmatig keren tot het brood knapperig en warm geworden is.

Bron: www.brood.net

Wat dacht je van deze recepten?