Brood-kaasmuffins

Brood-kaasmuffins

Op zoek naar een lekker hartig hapje bij de borrel of brunch? En heb je nog een paar oude boterhammen over? Deze brood-kaasmuffins zijn net even wat anders, smaken heerlijk én zijn zo gemaakt. En heb je er een paar over? Stop ze dan in de brooddozen voor mee naar werk of school.

Ingrediënten - 6 pers.

  • 7 sneetjes oud wit- of bruinbrood
  • 1 zakje hazelnoten van 65 g
  • 200 g geraspte oude kaas of Hollandse geitenkaas
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 4 gedroogde tomaatjes, fijngehakt
  • 3 eieren (m)
  • 200 ml melk
  • 100 ml olijfolie
  • versgemalen peper
Brood-kaasmuffins
6 pers.
printprint

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkruimel het brood met korst in de keukenmachine. Voeg de hazelnoten toe en maal alles fijn. Voeg de kaas, bosuitjes, gedroogde tomaatjes, eieren, melk en olijfolie toe en meng alles tot een smeuïg beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vet een of twee muffinvorm(en) met 12 grote holtes in en schep het beslag erin. Bak de muffins in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Bron: www.brood.net
 

Wat dacht je van deze recepten?