Brood met quinoasalade

Brood met quinoasalade

Deze quinoasalade smaakt heerlijk fris en past bij elk broodsoort. Een lekkere, voedzame lunch die er ook nog eens gezellig uit ziet!

Ingrediënten - 4 pers.

  • 4 boterhammen (meergranenbrood)
  • 100 gr quinoa
  • 75 gr halve cherrytomaatjes
  • 75 gr perzik (eventueel uit blik)
  • 25 gr plakjes zwarte olijven
  • 75 gr verkruimelde feta kaas
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl mosterd
  • wat takjes verse kruiden zoals peterselie, bieslook of kervel
  • (zee)zout en peper naar smaak
Brood met quinoasalade
4 pers.
printprint

Bereiding

Zet 300 ml water met het bouillonblokje erin op het vuur en breng dit aan de kook. Voeg de quinoa toe en zet het vuur uit. Laat de quinoqa met het deksel op de pan afkoelen. Zodra de quinoa is afgekoeld, doe je deze in een grote kom.

Voeg tomaten, olijven, feta, perzik en tuinkruiden toe. Meng goed door.
Klop met een garde in een kleine kom de dressing van olijfolie, citroensap en mosterd.
Schenk de dressing over de quinoa-salade en meng alles lekker doorelkaar.
Serveer deze salade op vers brood.


Bron: brood.net

Wat dacht je van deze recepten?