Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat

Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat

Een broodje caprese met mozzarella en cherrytomaatjes is met recht een klassieker te noemen. En met een sneetje van ons Obelander Wit als basis wordt het helemaal een feest voor de smaakpapillen. Bovendien is het broodje prachtig om te zien.

Ingrediënten - 4 pers.

  • 4 plakken Obelander wit of een ander witbrood
  • 20 rode cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 20 gele cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 20 minibolletjes mozzarella
  • 4 blaadjes basilicum
  • 3 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
  • 120 ml olijfolie extra vierge
  • zeezout
  • bosui of rucola voor de garnering
Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
4 pers.
printprint

Bereiding

Smeer twee sneden brood in met knoflookolie. Deze olie maak je door 2 teentjes gehakte of geraspte knoflook te mengen met 100 ml olijfolie. Rooster de broodjes eventueel op de barbecue, grillplaat of in de oven goudbruin. Meng de gehalveerde tomaatjes met de basilicum, mozzarella, zout, knoflook en twee eetlepels olijfolie. Garneer het broodje naar wens met bosui of rucola.

Bron: www.brood.net

Wat dacht je van deze recepten?