Chorizo broodrondjes

Chorizo broodrondjes

Chorizo rondjes zijn zelf gemaakte toastjes van brood naar keuze. Lekker als tapashapje bij een glas champagne. Dat kan natuurlijk op oudjaarsavond maar ook heel goed op de nieuwjaarsborrel.

Ingrediënten - 4 pers.

  • 10 sneetjes brood
  • olijfolie
  • 150 g chorizo
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 1/4 rode paprika, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peterselie
Chorizo broodrondjes
4 pers.
printprint

Bereiding

Steek uit elk sneetjes brood met een glas met een doorsnede van ca. 5 cm steeds 2 rondjes. Bestrijk de broodrondjes dun met olijfolie en rooster ze op een bakplaat onder een hete grill in 2-3 minuten goudbruin, keer ze halverwege. Hak of snijd de chorizo heel fijn en meng de peterselie, paprika en olijfolie erdoor. Verdeel het chorizomengsel over de broodrondjes en schuif ze ca. 15 cm onder de hete grill. Laat ze in 3-4 minuten knapperig bruin worden. Garneer met een toefje peterselie. Serveer ze warm of koud.

Bron: brood.net

Wat dacht je van deze recepten?