Crostini met appel en kaneel

Crostini met appel en kaneel

Na een mooie herfstwandeling of op een koude winterdag is een lekkere warme lunch natuurlijk wel op zijn plaats. Wat dacht je van deze hartverwarmende crostini met appel en kaneel?

Ingrediënten - 2 pers.

  • 1 bruin of wit stokbrood, bv. ons Meester stokbrood
  • 50 gr zachte boter
  • 1 eetlepel kaneel
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 appels, geschild en geraspt
Crostini met appel en kaneel
2 pers.
printprint

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 °C. Snij het stokbrood schuin in 2 lange plakken van 5 cm dik. Meng de boter met een halve eetlepel kaneel en de suiker. Bestrijk de stokbroodjes aan beide kanten dun met kaneelboter en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven. In 10 min. zijn de crostini goudbruin en knapperig. Meng de rest van de suiker en kaneel met de appelrasp. Bestrijk de crostini met de appel en doe weer in de oven. Begint de appel te kleuren na ongeveer 10 minuten, dan zijn ze klaar!

Bron: www.brood.net

Wat dacht je van deze recepten?