French toast

French toast

Koken met oud brood - zo lekker kan het zijn! Voor het ontbijt maak je French toast, dat noemen wij ook vaak wentelteefjes. Een echt feestje wordt jouw boterham met chocolade en banaan.

Ingrediënten - 2 pers.

  • 4 overgebleven boterhammen
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel slagroom (of restje kookroom of koffieroom)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel kardemon
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 40 gram roomboter
  • 100 gram chocolade
  • 2 bananen
French toast
2 pers.
printprint

Bereiding

Meng de eieren, slagroom en honing tot een beslagje. Roer hierdoor vanille-extract, kaneel, kardemom en gember. Verhit de roomboter in de koekenpan. Doop de boterhammen in het beslag en bak ze om en om bruin in de pan. Breek de chocolade in stukjes en smelt het 'au-bain-marie' door een schaaltje boven een pannetje heet water te hangen. Leg de gebakken boterhammen op een bordje, giet de gesmolten chocolade er overheen en maak het af met schijfjes bananan. Bon appétit!
 
Bron: www.brood.net

Wat dacht je van deze recepten?