Nacho broodchips met guacamole dip

Nacho broodchips met guacamole dip

Van overgebleven brood maak je heel lekkere nacho's voor bij de borrel mét een zelfgemaakte guacamole-dip.

Ingrediënten - 3 pers.

  • 2 avocado’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein sjalotje
  • 1 tomaat
  • 1 limoen
  • ½ rode peper
  • Evt. verse koriander
  • 10 sneetjes overgebleven boterhammen
  • 1 zakje Mexicaanse kruidenmix
Nacho broodchips met guacamole dip
3 pers.
printprint

Bereiding

Voor de guacamole: Snijd de avocado’s doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de knoflook, het sjalotje en de tomaat in kleine stukjes. Pers de limoen uit en snij de rode peper zonder zaadjes fijn. Doe alle ingrediënten in een maatbeker, voeg het sap van de limoen toe en prak met de vork tot een grove dip. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg eventueel wat gesneden koriander toe.

Voor de broodchips: Verwijder kostjes van het brood en snijd het brood in driehoeken. Frituur de stukjes brood mooi goudbruin en laat deze ‘chips’ even uitlekken op keukenpapier. Je kunt ze ook besprekelen met olijfolie en dan tien minuten op 180 graden in de oven zetten. Breng op smaak met Mexicaanse kruiden.

Bron: brood.net

Wat dacht je van deze recepten?