Pompoensoep

Pompoensoep

Het leuke aan de herfst is dat we weer allemaal lekkere seizoensgerechten kunnen maken. Zoals bijvoorbeeld pompoensoep! Er zijn vele variaties mogelijk. Wij hebben hier gekozen voor een recept met winterwortel en gember van mindyourfeed.nl. Lekker met een stevig broodje erbij.

Ingrediënten - 4 pers.

  • Stevig broodje bijvoorbeeld boerendesem of volkorenbrood
  • 500 gram pompoen
  • 1 aardappel
  • 5 winterwortels
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 50 ml plantaardige room
  • 2 cm verse gember 1
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels oregano
  • zout en peper
  • olijfolie 
  • pompoenpitten
Pompoensoep
4 pers.
printprint

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de pompoen in plakken van ongeveer 1 cm dik en verwijder de zaden. Schillen hoeft niet, de schil smaakt juist lekker. Rooster de pompoen ongeveer 15-20 minuten op een met bakpapier bekleed rooster met wat peper, zout en olijfolie er overheen. Snipper en schil de ui en pers de knoflook. Schrap de winterwortelen en snij ze in schijven van 2 cm. Schil de aardappel en snij hem in blokjes. Fruit in een grote soeppan de ui in wat olie. Pers de knoflook en de gember erbij uit. Doe de wortel en aardappel erbij en bak dit kort mee. Schep de tomatenpuree in de pan en voeg de cayennepeper, komijn, gerookte paprikapoeder en oregano toe. Roer goed door en schenk het water met het bouillonblokje erbij. Breng alles aan de kook tot de wortelen en aardappel gaar zijn in (10 – 15 minuten). Snij de geroosterde pompoen in blokjes en voeg dit toe aan de pan met groenten. Schenk de room erbij en pureer alles met de staafmixer tot een glad soepje. Eventueel nog wat peper en zout erbij naar smaak en ter decoratie wat room en pompoenpitten.

Bron: mindyourfeed.nl

Wat dacht je van deze recepten?