Rucolapesto

Rucolapesto

Brood met zelfgemaakte smeersels is heerlijk bij de borrel of als voorgerecht. Deze rucolapesto maak je met verse rucola, Italiaanse kaas en cashewnoten.

Ingrediënten - 4 pers.

  • 1 versgebakken desembroodje
  • 125 gram rucola
  • 50 gram cashewnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram pecorino kaas
  • 80 ml olijfolie, niet te scherp van smaak
  • 2 eetlepels citroensap
  • zwarte peper, gemalen
  • grof zeezout, gemalen
Rucolapesto
4 pers.
printprint

Bereiding


 
​Was de rucola en maak het droog, liefst in de slacentrifuge. Rasp de kazen met een fijne rasp. We kiezen hier voor een mengsel van Parmezaanse kaas en pecorinokaas. Pecorinokaas is gemaakt van schapenmelk, is vetter en bevat meer zout, wat heerlijk smaakt in deze pesto.
Doe de teentjes knoflook met wat grof gemalen zout in de vijzel en meng dit tot een soort knoflookpasta.
Doe de rucola erbij met nog wat grof zeezout. Vijzel dit tot een groen sapje. 
Dan doe je de cashewnoten erbij, druk ze fijn met de vijzel en draai rond tot een smeuïg geheel. Ga vooral door met draaien tot de cashewnoten heel fijn vermalen zijn.
Beetje bij beetje draai je nu de geraspte kaas er doorheen tot je een egale massa hebt. Dan voeg je al draaiend steeds een beetje olie toe totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.
Dan is het tijd om naar smaak citroensap en grofgemalen peper en zout toe te voegen. Proef en meng bij tot je pesto goed op smaak is.

Wat dacht je van deze recepten?