Stoofperen smoothie

Stoofperen smoothie

Deze smoothie met stoofpeertjes, kaneel, Griekse yoghurt en speculaaskruiden past perfect bij de decemberfeesten. Hartverwarmend lekker!

Ingrediënten - 2 pers.

  • 6 stoofperen
  • 50 ml appeldiksap
  • 200 ml water
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • snufje zout
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 theelepels speculaaskruiden
  • losse speculaasjes
Stoofperen smoothie
2 pers.
printprint

Bereiding

Schil de stoofpeertjes, snijd ze in partjes en verwijder het klokhuis en leg ze in een pan. Voeg het diksap, het water, de suiker, het zout en kaneelstokje toe en breng aan de kook. Laat dit anderhalf uur garen. Haal de peren van het vuur en laat ze uitlekken in een zeef. Wacht tot ze zijn afgekoeld. Pureer de peren nu in de blender. Voeg hieraan zes eetlepels Griekse yoghurt, twee theelepels speculaaskruiden en eventueel een verkruimeld speculaasje toe. Schenk de smoothie in een glas en maak het af door er een speculaasje in te zetten.

Bron: Bakwerk - Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Wat dacht je van deze recepten?