Valentijn ontbijt

Valentijn ontbijt

Dit Valentijn ontbijt is niet ingewikkeld. Een eitje, lekkere boterhammen en jam. Wat je er verder nog bij serveert, is aan jou!

Wij hebben dit ontbijt overigens gevonden op de website 'Lekker eten met Linda'; daar vind je lekkere, gezonde en makkelijke recepten.

Ingrediënten - 1 pers.

  • 1 ei
  • olijfolie
  • aardbeienjam
  • brood naar keuze (leukste is 2 soorten)
  • grote en kleine vorm steker (boterham of rond en natuurlijk een hartje!)
Valentijn ontbijt
1 pers.
printprint

Bereiding

Hartvormig eitje

Verwarm een kleine koekenpan op medium hoog vuur met een beetje olijfolie. Bestrijk een grote en een kleine vorm (hartje) aan de onderzijde ook met olijfolie, zodat je straks het ei makkelijker kan loshalen. Splits de eieren en klop beide los. Leg het kleine (hart)vorm in de koekenpan en laat voorzichtig het eigeel erin glijden. Bak het eigeel tot de gewenste gaarheid in een paar minuten. Zet de grotere vorm eroverheen. Plaats het kleine vormpje (hart) exact in het midden. Houd de vormen allebei vast en laat voorzichtig het eiwit erin glijden. Bak tot de gewenste gaarheid. Schep het ei met een spatel voorzichtig uit de pan en draai omgekeerd op een bord. De onderzijde zit nu aan de bovenkant en snijd voorzichtig de vormen los van het ei. Draai het eiwit om en plaats het hart in het midden. Serveer op brood of toast naar keuze.


Jambroodjes

Neem twee soorten brood die lekker opvallend van elkaar verschillen qua kruimkleur, zoals bijvoorbeeld donker meergranenbrood en fijn volkorenbrood. Druk uit elke boterham een hart. Wissel de hartjes om van boterham zodat je een lichtere boterham met een donkerbruin hart krijgt en visa versa. Je kunt ook de uitgestoken hartjes apart serveren met jam. 


Drankje

Pers een sinaasappel uit, zet een kopje thee of draai een smoothie in elkaar. Net wat jouw Valentijn het lekkerst vindt!


Aankleding

En dan nog mooi presenteren. Kies een dienblad met je mooiste bordje (misschien wel van Rivièra Maison) en een vrolijk servet. Vul dit aan met bijvoorbeeld een vaasje met een bloemetje, een lieve kaart of wat strooihartjes.

Als dit geen mooi begin van Valentijnsdag is!

Bron: recept en foto van Lekker eten met Linda; gezonde, makkelijke en lekkere recepten!

Wat dacht je van deze recepten?