Vegetarische recepten
- French toast
- Toast gezond
- Broodschotel
- Gegrilde groenten met tijm
- Bruschetta tomatensalsa
- Rucolapesto
- Italiaanse broodsalade
- Pittige paprika hummus
- BBQ Knoflookbrood
- Versierde krentenbol
- Brood met quinoasalade
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Brood met manchego en verse vijgen
- Nacho broodchips met guacamole dip
- Volkoren groentetosti
- Granola ontbijttaart
- Vanillesaus
- Eierkoek met rood fruit spread
- Brood lasagne
- Vlindersandwich
- Kids lunch tapas
- Broodquiche
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Avocadospread met koriander
- Granola vlaflip
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Broodje geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood limoncello-crème
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Obelander wit met paddenstoelensalade
- Polder Kaassneetjes
- Pizzaboterhammen
- Kampioentje rood-wit-blauw
- Volkorenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Desembrood met pittige avocadospread
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Clubsandwich aubergine
- Oranje paprika dip
- Pompoensoep
- Maaltijd pompoensoep met brood
- Spicy volkorenbroodje
- Vegan volkorensandwich
- Kwarkboltaartje
Vlees- en kiprecepten
- Sandwich gerookte kip
- Peperpaté met kweepeer
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, appel en ui.
- Duinen volkoren clubsandwich
- Stoere tosti's van desembrood
- Thaise salade met croutons
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Pizza-lachebekjes
- Low carb broodjes met hüttekäse
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham
- Lunch op een stokje
- Krab en kreeft croissant
- Broodje gepocheerd ei
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Broodje rosbief met Tzatziki
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Hamburger XL
- Kinderwraps van brood
- Kampioentje op een stokje
- Lunchmuffins met spek en ei
Visrecepten
Feestrecepten
- Kerststolpudding
- Bouillabaisse met sterrentoastjes
- Grand dessert
- Stoofperen smoothie
- Speculaastrifle met pepernoten
- Speculaas Wentelteefjes
- Speculaas Tiramisu
- Broodje Halloween
- Sinterklaas boterhammen
- Sinterklaas Muffins
- Kruidnoten crumble
- Koffie met pepermunt
- Koffie met sinaasappel
- Koffie met marshmallows
- Kruidnoten Tiramisu
- Mini tosti's met truffelmayonaise
- Mini broodquiches
- Knapperige Broodtorentjes
- Monchoudessert in een glaasje
- Traktatie: Knabbelstok giraffen
- Eierkoek Traktatie
- Broodtompouce
- Kaas Vulkaantjes
- Lief ontbijt
- Brunchmuffins met spek en ei
- Paasbrood met pasha
- Paasfondue
- Paasbrood met citroenroom
- Knoflookbrood met kruiden
- Eierkoek Dessert
- Valentijn ontbijt
- Wildpaté & Suikerbrood
- Chorizo broodrondjes
- Ovenschoteltje van kerststol
- Wentelteefjes voor moederdag
- Verse kaneelbroodjes
Verse kaneelbroodjes
Verse kaneelbroodjes die je zelf maakt van witte boterhammen smaken heerlijk. Zeker met de finishing touch van de topping met roomkaas en vanillesuiker.
Ingrediënten - 2 pers.
- 9 sneetjes witbrood
- 130 g zachte boter
- 100 g bruine basterdsuiker
- 1 el kaneel
- 100 g roomkaas
- 3 el melk
- 1 zakje vanillesuiker
2 pers.
print
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Besmeer de sneetjes witbrood ruim met 80 g van de boter. Bekleed een bakplaat met keukenplastic en leg hierop de sneetjes brood met de boterkant naar boven in een vierkant. Laat de broodranden elkaar iets overlappen. Bestrooi de boterhammen met de bruine basterdsuiker en de kaneel. Leg een vel bakpapier over het belegde brood heen en druk de boterhammen met het bakpapier stevig op elkaar. Let vooral op dat de overliggende randen goed platgedrukt worden. Verwijder het bakpapier en houd apart.
Rol de boterhammen met behulp van het plasticfolie strak op tot een rol. Bekleed de ovenschaal met het achtergehouden bakpapier. Haal de broodrol uit het plastic en snijd in 12 plakken van ca. 2,5 cm. Leg deze plakken netjes in de ovenschaal.
Bak de kaneelbroodjes 25 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Maak ondertussen de roomkaastopping. Klop met een garde de roomkaas zacht en doe er de vanillesuiker en melk door. Klop tot alle klontjes eruit zijn. Verdeel de topping in een mooie swirl over de gebakken kaneelbroodjes.
Serveer als ze nog een beetje warm zijn.
Bron: brood.net
Je kunt ook de instructievideo kaneelbroodjes bekijken.
Rol de boterhammen met behulp van het plasticfolie strak op tot een rol. Bekleed de ovenschaal met het achtergehouden bakpapier. Haal de broodrol uit het plastic en snijd in 12 plakken van ca. 2,5 cm. Leg deze plakken netjes in de ovenschaal.
Bak de kaneelbroodjes 25 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Maak ondertussen de roomkaastopping. Klop met een garde de roomkaas zacht en doe er de vanillesuiker en melk door. Klop tot alle klontjes eruit zijn. Verdeel de topping in een mooie swirl over de gebakken kaneelbroodjes.
Serveer als ze nog een beetje warm zijn.
Bron: brood.net
Je kunt ook de instructievideo kaneelbroodjes bekijken.