Vegetarische recepten
- French toast
- Toast gezond
- Broodschotel
- Gegrilde groenten met tijm
- Bruschetta tomatensalsa
- Rucolapesto
- Italiaanse broodsalade
- Pittige paprika hummus
- BBQ Knoflookbrood
- Versierde krentenbol
- Brood met quinoasalade
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Brood met manchego en verse vijgen
- Nacho broodchips met guacamole dip
- Volkoren groentetosti
- Granola ontbijttaart
- Vanillesaus
- Eierkoek met rood fruit spread
- Brood lasagne
- Vlindersandwich
- Kids lunch tapas
- Broodquiche
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Avocadospread met koriander
- Granola vlaflip
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Broodje geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood limoncello-crème
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Obelander wit met paddenstoelensalade
- Polder Kaassneetjes
- Pizzaboterhammen
- Kampioentje rood-wit-blauw
- Volkorenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Desembrood met pittige avocadospread
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Clubsandwich aubergine
- Oranje paprika dip
- Pompoensoep
- Maaltijd pompoensoep met brood
- Spicy volkorenbroodje
- Vegan volkorensandwich
- Kwarkboltaartje
Vlees- en kiprecepten
- Sandwich gerookte kip
- Peperpaté met kweepeer
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, appel en ui.
- Duinen volkoren clubsandwich
- Stoere tosti's van desembrood
- Thaise salade met croutons
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Pizza-lachebekjes
- Low carb broodjes met hüttekäse
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham
- Lunch op een stokje
- Krab en kreeft croissant
- Broodje gepocheerd ei
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Broodje rosbief met Tzatziki
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Hamburger XL
- Kinderwraps van brood
- Kampioentje op een stokje
- Lunchmuffins met spek en ei
Visrecepten
Feestrecepten
- Kerststolpudding
- Bouillabaisse met sterrentoastjes
- Grand dessert
- Stoofperen smoothie
- Speculaastrifle met pepernoten
- Speculaas Wentelteefjes
- Speculaas Tiramisu
- Broodje Halloween
- Sinterklaas boterhammen
- Sinterklaas Muffins
- Kruidnoten crumble
- Koffie met pepermunt
- Koffie met sinaasappel
- Koffie met marshmallows
- Kruidnoten Tiramisu
- Mini tosti's met truffelmayonaise
- Mini broodquiches
- Knapperige Broodtorentjes
- Monchoudessert in een glaasje
- Traktatie: Knabbelstok giraffen
- Eierkoek Traktatie
- Broodtompouce
- Kaas Vulkaantjes
- Lief ontbijt
- Brunchmuffins met spek en ei
- Paasbrood met pasha
- Paasfondue
- Paasbrood met citroenroom
- Knoflookbrood met kruiden
- Eierkoek Dessert
- Valentijn ontbijt
- Wildpaté & Suikerbrood
- Chorizo broodrondjes
- Ovenschoteltje van kerststol
- Wentelteefjes voor moederdag
- Verse kaneelbroodjes
Bouillabaisse met sterrentoastjes
Bouillabaisse is een gerecht met verschillende soorten gekookte vis, tomaten en kruiden. Oorspronkelijk is het een Provençaals gerecht en het kent vele varianten. Dit hartverwarmende gerecht eet je met feestelijke sterrentoasjes.
Ingrediënten - 4 pers.
Voor de bouillabaisse:- 400 gr (ongepelde) garnalen
- 2 uien
- 1 winterwortel
- 2 stengel bleekselderij
- 2 el tomatenpuree
- 4 el bloem
- 100 ml cognac
- 2 el olijfolie
- peper - zout
Later toevoegen:
- 4 stukken witte vis
- 500 gr mosselen
Voor de dip:
- 1 teentje knoflook
- 0,5 tl paprikapoeder
- 4 el mayonaise
- 150 gr geraspte kaas
- 1 eetleper fijngehakte peterselie
- 8 sneetjes brood
4 pers.
print
Bereiding
Gebruik je verse garnalen, begin dan met het pellen van de garnalen. Zet ze daarna in de koelkast om ze later voor de afwerking te gebruiken.Pel de uien en snipper ze fijn. Was de bleekselderij en de winterwortel en snijd ze in stukjes. Fruit in een soeppan de uien, stukje bleekselderij en winterwortel in olijfolie. Laat mooi kleuren, doe dan de tomatenpuree erbij en laat even meestoven. Blus met de cognac. Roer er 4 eetlepels bloem doorheen en laat even staan. Giet er dan ongeveer 2 liter water op, roer alles goed door elkaar en laat het 35 minuten zachtjes sudderen. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de bouillabaisse bijna aan de kook en leg dan de witte vis en de mosselen erin. Laat dit geheel enkele minuten garen.
Voor de dip doe je een paar schepjes bouillabaisse in een schaaltje. Pers de knoflook uit en doe deze samen met de mayonaise en het paprikapoeder erbij. Meng er ook wat garnaaltjes doorheen.
Rooster de sneetjes brood en steek er sterretjes of andere figuurtjes uit.
Maak de bouillabaisse af met de fijngehakte peterselie en serveer het met de dip, de sterrentoastjes en geraspte kaas.
Bron: njam.tv