Bouillabaisse met sterrentoastjes

Bouillabaisse met sterrentoastjes

Bouillabaisse is een gerecht met verschillende soorten gekookte vis, tomaten en kruiden. Oorspronkelijk is het een Provençaals gerecht en het kent vele varianten. Dit hartverwarmende gerecht eet je met feestelijke sterrentoasjes. 

Ingrediënten - 4 pers.

    Voor de bouillabaisse:
  • 400 gr (ongepelde) garnalen 
  • 2 uien
  • 1 winterwortel
  • 2 stengel bleekselderij
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 el bloem
  • 100 ml cognac
  • 2 el olijfolie
  • peper - zout

    Later toevoegen:
     
  • 4 stukken witte vis
  • 500 gr mosselen

    Voor de dip:
     
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 4 el mayonaise
  • 150 gr geraspte kaas
  • 1 eetleper fijngehakte peterselie
  • 8 sneetjes brood
Bouillabaisse met sterrentoastjes
4 pers.
printprint

Bereiding

Gebruik je verse garnalen, begin dan met het pellen van de garnalen. Zet ze daarna in de koelkast om ze later voor de afwerking te gebruiken. 

Pel de uien en snipper ze fijn. Was de bleekselderij en de winterwortel en snijd ze in stukjes. Fruit in een soeppan de uien, stukje bleekselderij en winterwortel in olijfolie. Laat mooi kleuren, doe dan de tomatenpuree erbij en laat even meestoven. Blus met de cognac. Roer er 4 eetlepels bloem doorheen en laat even staan. Giet er dan ongeveer 2 liter water  op, roer alles goed door elkaar en laat het 35 minuten zachtjes sudderen. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de bouillabaisse bijna aan de kook en leg dan de witte vis en de mosselen erin. Laat dit geheel enkele minuten garen. 

Voor de dip doe je een paar schepjes bouillabaisse in een schaaltje. Pers de knoflook uit en doe deze samen met de mayonaise en het paprikapoeder erbij. Meng er ook wat garnaaltjes doorheen.

Rooster de sneetjes brood en steek er sterretjes of andere figuurtjes uit. 

Maak de bouillabaisse af met de fijngehakte peterselie en serveer het met de dip, de sterrentoastjes en geraspte kaas.




Bron: njam.tv

Wat dacht je van deze recepten?