Desembrood met gamba's, chorizo, spinazie en paprika-tapenade

Desembrood met gamba's, chorizo, spinazie en paprika-tapenade

Dit recept is heerlijk op donker desembrood. Door de gamba's, chorizo, spinazie en paprika-tapenade waan je je even aan de Méditerranée. Bovendien is het eenvoudig te maken en is het een plaatje op de lunchtafel.

Ingrediënten - 4 pers.

  • 4 dikke sneden brood, bijvoorbeeld ons Desem Donker
  • 250 gr gamba’s
  • 100 gr chorizo
  • 12 cherrytomaatjes
  • scheutje olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • handje gewassen spinazie
  • 2 eetlepels groene olijven
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels paprika-tapenade
Desembrood met gamba's, chorizo, spinazie en paprika-tapenade
4 pers.
printprint

Bereiding

Bak de gamba’s in knoflookolie en voeg op het laatste moment de chorizo toe. Bak kort mee. Besmeer de sneden brood met de paprika-tapenade en beleg vervolgens met de spinazie, de chorizo en de gamba’s. Verdeel de olijven en de gebruineerde pijnboompitten over het broodje en gebruik een goede olijfolie als dressing.

Bron: www.brood.net

Wat dacht je van deze recepten?