Vegetarische recepten
- Volkorenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Pittige paprika hummus
- Desembrood met pittige avocadospread
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Clubsandwich aubergine
- Oranje paprika dip
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Pompoensoep
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Brood met manchego en verse vijgen
- Nacho broodchips met guacamole dip
- Volkoren groentetosti
- Granola ontbijttaart
- Vanillesaus
- Eierkoek met rood fruit spread
- Brood lasagne
- Vlindersandwich
- Kids lunch tapas
- Broodquiche
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Avocadospread met koriander
- Granola vlaflip
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Broodje geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Obelander wit met paddenstoelensalade
- Polder Kaassneetjes
- Pizzaboterhammen
- Kampioentje rood-wit-blauw
Vlees- en kiprecepten
- Kampioentje op een stokje
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, ui én appel
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Stoere tosti's van desembrood
- Lunchmuffins met spek en ei
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Pizza-lachebekjes
- Low carb broodjes met hüttekäse
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham
- Lunch op een stokje
- Krab en kreeft croissant
- Broodje gepocheerd ei
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Broodje rosbief met Tzatziki
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Hamburger XL
- Kinderwraps van brood
Visrecepten
Feestrecepten
- Wentelteefjes voor moederdag
- Brunchmuffins met spek en ei
- Lief ontbijt
- Mini broodquiches
- Traktatie: Knabbelstok giraffen
- Eierkoek Traktatie
- Ovenschoteltje van Paasbrood
- Broodtompouce
- Kaas Vulkaantjes
- Paasbrood met pasha
- Paasfondue
- Paasbrood met citroenroom
- Knapperige Broodtorentjes
- Knoflookbrood met kruiden
- Bouillabaisse met sterrentoastjes
- Koffie met marshmallows
- Koffie met pepermunt
- Koffie met sinaasappel
- Monchoudessert in een glaasje
- Stoofperen smoothie
- Kruidnoten crumble
- Speculaas Wentelteefjes
- Sinterklaas boterhammen
- Speculaastrifle met pepernoten
- Speculaas Tiramisu
- Kruidnoten Tiramisu
- Sinterklaas Muffins
- Eierkoek Dessert
- Valentijn ontbijt
- Wildpaté & Suikerbrood
- Chorizo broodrondjes
- Mini tosti's met truffelmayonaise
.jpg?1548331744=)
Visrecepten
Thaise garnalenburger
Thaise garnalenburger
Een 'anders dan anders'broodje hamburger. Hoewel, het broodje is natuurlijk zo'n heerlijk zacht wit (of bruin) bolletje. De burger is een ander verhaal. Die maak je zelf van... gamba's!
Ingrediënten - 4 pers.
- 4 zachte witte bolletjes
- 400 gram gepelde rauwe gamba’s
- 2 eetlepels rode curry pasta
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 1 stukje gember
- 40 gram sperziebonen
- 1 lente ui
- 1 ei
- 300 gram bloem
- 2 eetlepels vissaus
- 1 theelepel rietsuiker
- 4 eetlepel loempiasaus
- Sap van een ½ limoen
- Zonnebloemolie om in te frituren
- Paksoi bladeren of spinazie voor garnering
.jpg?1548331744=)
4 pers.
Bereiding
Maak de garnalen schoon en doe ze in een keukenmachine. Voeg de currypasta toe. Pel de sjalot en knoflook en doe die bij de garnalen. Schil de gember, hak fijn en voeg toe. Maak de sperziebonen schoon, snij in stukjes en voeg toe. Snij de lente ui in stukjes en voeg toe. Klop het ei los en voeg samen met de vissaus, limoensap en rietsuiker toe. Draai het geheel fijn en breng op smaak met zout. Meng hier 300 gram bloem door. Laat het mengsel minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
Maak van de massa kleine ronde schijfjes van ongeveer 5 centimeter en 1½ centimeter dik. Verhit in een kleine steelpan de zonnebloemolie en frituur hierin de schijfjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij de broodjes open en beleg bodem met paksoi bladeren of spinazie, doe hierop de gebakken garnalenburgers en lepel hierover de loempiasaus. Leg het dekseltje op het broodje.
Bron: www.brood.net
Maak van de massa kleine ronde schijfjes van ongeveer 5 centimeter en 1½ centimeter dik. Verhit in een kleine steelpan de zonnebloemolie en frituur hierin de schijfjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij de broodjes open en beleg bodem met paksoi bladeren of spinazie, doe hierop de gebakken garnalenburgers en lepel hierover de loempiasaus. Leg het dekseltje op het broodje.
Bron: www.brood.net