Vegetarische recepten
- Granola ontbijttaart
- Vanillesaus
- Vlindersandwich
- Brood lasagne
- Oranje paprika dip
- Volkoren groentetosti
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Desembrood met pittige avocadospread
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Clubsandwich aubergine
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Eierkoek met rood fruit spread
- Kids lunch tapas
- Brood met manchego en verse vijgen
- Nacho broodchips met guacamole dip
- Broodquiche
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Granola vlaflip
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Broodje geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Obelander wit met paddenstoelensalade
- Polder Kaassneetjes
- Pizzaboterhammen
- Volkorenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
Vlees- en kiprecepten
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Broodje gepocheerd ei
- Stoere tosti's van desembrood
- Lunchmuffins met spek en ei
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Low carb broodjes met hüttekäse
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham
- Lunch op een stokje
- Krab en kreeft croissant
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Broodje rosbief met Tzatziki
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Hamburger XL
- Kinderwraps van brood
Visrecepten
Feestrecepten
- Monchoudessert in een glaasje
- Koffie met sinaasappel
- Mini broodquiches
- Koffie met marshmallows
- Brunchmuffins met spek en ei
- Koffie met pepermunt
- Kaas Vulkaantjes
- Chorizo broodrondjes
- Ovenschoteltje van Kerstbrood
- Wildpaté & Suikerbrood
- Knapperige Broodtorentjes
- Eierkoek Dessert
- Sinterklaas boterhammen
- Stoofperen smoothie
- Speculaas Wentelteefjes
- Kruidnoten Tiramisu
- Sinterklaas Muffins
- Speculaas Tiramisu
- Traktatie: Knabbelstok giraffen
- Broodtompouce
- Paasfondue
- Paasbrood met citroenroom
- Valentijn ontbijt
- Lief ontbijt
- Eierkoek Traktatie
- Speculaastrifle met pepernoten

Vlees- en kiprecepten
Broodje rosbief met Tzatziki
Broodje rosbief met Tzatziki
Met dit broodje waan je je echt even op een zonnig Grieks eiland. Heerlijk bij de lunch of als maaltijd met een Griekse salade 'on the side'.
Ingrediënten - 4 pers.
- 4 kaiserbroodjes
- 16 plakken rosbief
- 150 g Griekse yoghurt
- 1/2 komkommer
- 8 groene asperges
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 handje asperge scheuten
- zout en peper naar smaak

4 pers.
Bereiding
Maak eerst de tzatziki door de komkommer te wassen en in kleine blokjes te snijden. Meng de komkommer in een mengkom met de Griekse yoghurt. Hak de knoflook zeer fijn en voeg deze toe aan de komkommer yoghurt. Verwijder de onderkant van de asperges en blancheer deze kort in kokend water. Spoel de asperges koud en laat uitlekken. Snij de asperges in kleine ringetjes en houd 4 asperges apart voor de garnering. Meng de asperges met de tzatziki en breng op smaak met peper en zeezout. Snij het broodje open op een bord. Leg hier overheen ruim de plakjes rosbief. Verdeel de tzatziki over de rosbief en garneer af met de gehalveerde asperges en de aspergescheuten. Leg de bovenkant van het broodje erop.Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Bron: brood.net