Broodtompouce

Broodtompouce

Een leuk receptje voor een tompouce met een twist. Verrassende ingredienten maken deze Koninklijke tompouce verrassend lekker!

Ingrediënten - 8 pers.

  • 8 sneetjes witbrood, zonder korst 
  • 250 ml Griekse yoghurt 
  • 125 g kleine aardbeien, in plakjes
  • sap en rasp van een 1/2 sinaasappel
  • 200 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetl. oranje limonadesiroop
Broodtompouce
8 pers.
printprint

Bereiding

Laat de yoghurt op een doek in een vergiet 1 uur uitlekken. Meng de aardbeien met het sinaasappelsap en 1 eetlepel poedersuiker. Meng de yoghurt met vanillesuiker, 2 eetlepels poedersuiker en een halve eetlepel sinaasappelrasp. Roer de rest van de poedersuiker met siroop en 1 eetlepel water tot glazuur. Snijd de sneetjes brood doormidden en bestrijk de helft dik met yoghurt. Verdeel daarover de aardbeien en leg de andere sneetjes erop. Bestrijk de bovenkant met glazuur en garneer met sinaasappelrasp. Laat in de koelkast in nog 1 uur stevig worden.


Bron: brood.net

Wat dacht je van deze recepten?