Desembrood met paling-teriyaki

Desembrood met paling-teriyaki

Desembrood met een Japans tintje? Geloof ons; dat is een heerlijke verrassende combinatie. Het is een leuk recept voor bij de lunch maar als je kleine stukjes desembrood gebruikt schotel je je gasten ook een bijzonder borrelhapje voor.

Ingrediënten - 4 pers.

  • 1 desembrood (naar keuze)
  • 400 gr gerookte palingfilet
  • 2 dl teriyaki-saus
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1/2 komkommer
  • 2 witlof
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl gemberpoeder
Desembrood met paling-teriyaki
4 pers.
printprint

Bereiding

Verwarm het desembrood in de oven. Snij er 4 plakken van 1 cm dik af. Hak de knoflook en sjalot fijn en fruit deze zachtjes met de zonnebloemolie in een koekenpan. Blus af met de teriyaki-saus en laat even inkoken met de gemberpoeder. Snij de paling in mooie stukjes van 3 à 4 cm en verwarm deze even mee in de saus. De saus mag niet meer koken. Was de komkommer en snij deze in reepjes. Verwijder het kontje van de witlof zodat de blaadjes los vallen. Verdeel de komkommer en witlof speels over het broodje en schep hier bovenop de paling. Extra lekker als je dit gerecht bestrooit met geroosterde sesamzaadjes!

Bron: www.brood.net

Wat dacht je van deze recepten?