Duinen volkoren clubsandwich

Duinen volkoren clubsandwich

Duinen Volkorenbrood is een heerlijk volkorenbrood met lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad en kleine stukjes hazelnoot. Dit combineert heel lekker met de ingrediënten van deze clubsandwich. Dus ga aan de slag met al deze verse groenten en beleg. Lekker stapelen en smullen maar!

Ingrediënten - 2 pers.

  • 8 sneetjes Duinen Volkoren
  • 2 tomaten
  • 2 blaadjes (ijsberg)sla
  • 4 stengels bosui
  • 2 eieren
  • 4 plakjes bacon
  • 1 potje guacamole of maak het zelf van: 
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 limoen
  • 1 sjalot uitje
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
Duinen volkoren clubsandwich
2 pers.
printprint

Bereiding

Bak de bacon in een droge koekenpan in drie minuten knapperig en laat het uitlekken op een keukenpapiertje. Kook de eieren in 10 minuten hard. Was tomaten en snijd in ze in dunne plakjes. Was (ijsberg) sla en dep het droog met keukenpapier. Snij de bosuitjes in dunne reepjes. Pel eieren en snij ze in plakjes. Rooster het Duinen Volkorenbrood in broodrooster.

Voor de zelfgemaakt guacomole:
Snij het sjalotje fijn en doe dit in een kom. Hak het rode pepertje zo fijn mogelijk en doe de helft bij de sjalot in de kom. Pers het teentje knoflook en doe de helft in de kom. Schil de avocado's en prak alles door elkaar in de kom. Pers een halve limoen erboven uit en breng op smaak met peper en zout. Eventueel voeg je nog wat gehakte peper en/of geperste knoflook toe. 

Besmeer de geroosterde Duinen Volkoren boterhammen met de guacomole en dan gaan we stapelen. Beleg 2 sneetjes Duinen Volkorenbrood met quacomole met plakjes ei. Leg daarop 2 sneetjes Duinen Volkorenbrood met besmeerde kant naar beneden. Op de bovenste sneetjes leg je plakjes tomaat en gesneden bosuitjes. Daarop leg je weer 2 sneetjes Duinen Volkorenbrood met besmeerde kant naar beneden. Verdeel gebakken bacon en leg daarop de (ijsberg)sla. Met de laatste sneetjes Duinen Volkorenbrood (besmeerde kant naar beneden) dek je je sandwich af. Snijd voorzichtig de stapel in tweeën of in vieren en steek er een lange prikker doorheen om de boel bij elkaar te houden.

Wat dacht je van deze recepten?