Eierkoek met rood fruit spread

Eierkoek met rood fruit spread

Bij de Meesterbakker hebben we naast de naturel variant ook volkoren eierkoeken. Beide hebben ze hun eigen smaak. Om deze lekkere en gezonde tussendoortjes om te toveren in een feestje, hebben we een recept voor een frisse rood fruit spread. Dat combineert heerlijk bij de zoete smaak van onze eierkoeken.

Ingrediënten - 2 pers.

  • volkoren of naturel eierkoeken
  • 250 gr aardbeien 
    (vers of uit de vriezer)
  • 150 gr frambozen 
    (vers of uit de vriezer)
  • ½ limoen
  • 2 el suiker
  • 3 el allesbinder
Eierkoek met rood fruit spread
2 pers.
printprint

Bereiding

Gebruik je vers fruit, verwijder dan de kroontjes van de aardbeien en snij ze in kwarten. Doe ze in een steelpannetje samen met de frambozen. Gebruik je diepvriesfruit, laat ze dan eerst even half ontdooien voor je ze in het pannetje doet. Pers de ½ limoen uit boven de pan en voeg de suiker toe. Breng het rode fruit aan de kook en laat zachtjes 5 – 10 minuten pruttelen. Roer regelmatig. Zet het vuur uit en gebruik een pureestamper om het fruit te pureren. Verwarm het gepureerde fruit nog een keer en voeg al goed roerend 2 a 3 el allesbinder toe. Laat de rood fruit spread volledig afkoelen en smeer deze op een eierkoek.

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Mind Your Feed 

Wat dacht je van deze recepten?