Hollandse bapao met gekruid rundvlees

Hollandse bapao met gekruid rundvlees

Een broodje bapao op z'n Hollands? Dat maak je heel eenvoudig zelf. Met witte bolletjes van de Meesterbakker. Lekker bij een uitgebreide lunch, maar kan ook prima als gemakkelijke avondmaaltijd. 

Ingrediënten - 4 pers.

  • 4 witte zachte bollen
  • 50 gr uien
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr prei
  • 250 gr rundergehakt
  • 100 gr speklappen
  • 1 el gembersap
  • 1 tl cajun kruiden
  • 2 el zoete ketjap
  • 1/2 el azijn
  • 2 el tomaten ketchup
  • zout en peper naar smaak
Hollandse bapao met gekruid rundvlees
4 pers.
printprint

Bereiding

Doe olie in de pan, bak de speklapjes knapperig en haal ze uit de pan. Bak de ui, en bak het gehakt rul. Blus af met gembersap en azijn. Voeg nu alle overige ingrediënten toe en bak alles kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Sudder het vleesmengsel zachtjes droog. Maak van de broodjes een soort soepkom door het midden van het brood aan te drukken. Verdeel de vulling over de 4 broodjes en leg de bovenkant van het broodje er weer op.

Bron: www.brood.net

Wat dacht je van deze recepten?