Monchoudessert in een glaasje

Monchoudessert in een glaasje


Feestelijk Kerstdessert: iedereen is er gek op en je kunt het van te voren klaarmaken.

Ingrediënten - 4 pers.

  • 200 gr monchou 
  • 175 ml slagroom
  • 200 gram Kerstkoekkransjes
  • 30 gr poedersuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 50 gr roomboter, gesmolten
  • 1 blik kersenvlaai vulling
Monchoudessert in een glaasje
4 pers.
printprint

Bereiding

Verkruimel de kerstkoekkransjes. Laat de boter smelten in een steelpannetje, giet de gesmolten boter over de koekkruimels en meng het door elkaar.
Klop de slagroom op met een zakje vanillesuiker. In een andere kom prak je de monchou met een zakje vanillesuiker.
Voeg de slagroom bij de monchou en meng het voorzichtig door elkaar. Spatel de poedersuiker erdoorheen.
Doe in de glazen eerst een eetlepel koekkruimels. Daarop doe je twee eetlepels van het monchou/slagroommengsel en daarop twee eetlepels vlaaivulling. Deze stappen herhaal je nog een keer. Laat het toetje opstijven in de koelkast.

Bron: Smulweb

Wat dacht je van deze recepten?