Peperpaté met kweepeer

Peperpaté met kweepeer

Een echt herfstrecept, dit belegde broodje met peperpaté en kweepeer. Lekker op een Roodenrijs (hard desembroodje in verschillende smaken) of een kwampioentje. Geniet ervan!

Ingrediënten - 2 pers.

  • 4 Roodenrijsjes (harde broodjes)
  • 1 kweepeer of 2 stoofperen
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 steranijs
  • 8 plakken Coburger ham 
  • 100 g peper paté
  • 1 bakje tuinkers 
Peperpaté met kweepeer
2 pers.
printprint

Bereiding

Schil de kweepeer, snij deze in partjes en verwijder het klokhuis. Breng een pannetje water aan de kook, voeg de kweepeer toe samen met de suiker en de steranijs toe. Matig de warmtebron maar houdt het aan de kook totdat de kweepeer zacht is. Vis de stukjes peer uit de pan en laat het ietsje afkoelen. Snij het broodje open en beleg het met de Coburgerham. Snij de peperpaté in plakjes en leg ze op de ham. Hierop de partjes kweepeer en garneer het tot slot met tuinkers. 

Heb je geen kweepeer, kun je ook stoofpeer gebruiken.

Bron: brood.net

Wat dacht je van deze recepten?