Vegetarische recepten
- French toast
- Toast gezond
- Broodschotel
- Gegrilde groenten met tijm
- Bruschetta tomatensalsa
- Rucolapesto
- Italiaanse broodsalade
- Pittige paprika hummus
- BBQ Knoflookbrood
- Versierde krentenbol
- Brood met quinoasalade
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Brood met manchego en verse vijgen
- Nacho broodchips met guacamole dip
- Volkoren groentetosti
- Granola ontbijttaart
- Vanillesaus
- Eierkoek met rood fruit spread
- Brood lasagne
- Vlindersandwich
- Kids lunch tapas
- Broodquiche
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Avocadospread met koriander
- Granola vlaflip
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Broodje geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood limoncello-crème
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Obelander wit met paddenstoelensalade
- Polder Kaassneetjes
- Pizzaboterhammen
- Kampioentje rood-wit-blauw
- Volkorenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Desembrood met pittige avocadospread
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Clubsandwich aubergine
- Oranje paprika dip
- Pompoensoep
- Maaltijd pompoensoep met brood
- Spicy volkorenbroodje
- Vegan volkorensandwich
- Kwarkboltaartje
Vlees- en kiprecepten
- Sandwich gerookte kip
- Peperpaté met kweepeer
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, appel en ui.
- Duinen volkoren clubsandwich
- Stoere tosti's van desembrood
- Thaise salade met croutons
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Pizza-lachebekjes
- Low carb broodjes met hüttekäse
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham
- Lunch op een stokje
- Krab en kreeft croissant
- Broodje gepocheerd ei
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Broodje rosbief met Tzatziki
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Hamburger XL
- Kinderwraps van brood
- Kampioentje op een stokje
- Lunchmuffins met spek en ei
Visrecepten
Feestrecepten
- Kerststolpudding
- Bouillabaisse met sterrentoastjes
- Grand dessert
- Stoofperen smoothie
- Speculaastrifle met pepernoten
- Speculaas Wentelteefjes
- Speculaas Tiramisu
- Broodje Halloween
- Sinterklaas boterhammen
- Sinterklaas Muffins
- Kruidnoten crumble
- Koffie met pepermunt
- Koffie met sinaasappel
- Koffie met marshmallows
- Kruidnoten Tiramisu
- Mini tosti's met truffelmayonaise
- Mini broodquiches
- Knapperige Broodtorentjes
- Monchoudessert in een glaasje
- Traktatie: Knabbelstok giraffen
- Eierkoek Traktatie
- Broodtompouce
- Kaas Vulkaantjes
- Lief ontbijt
- Brunchmuffins met spek en ei
- Paasbrood met pasha
- Paasfondue
- Paasbrood met citroenroom
- Knoflookbrood met kruiden
- Eierkoek Dessert
- Valentijn ontbijt
- Wildpaté & Suikerbrood
- Chorizo broodrondjes
- Ovenschoteltje van kerststol
- Wentelteefjes voor moederdag
- Verse kaneelbroodjes
Pompoensoep
Het leuke aan de herfst is dat we weer allemaal lekkere seizoensgerechten kunnen maken. Zoals bijvoorbeeld pompoensoep! Er zijn vele variaties mogelijk. Wij hebben hier gekozen voor een recept met winterwortel en gember van mindyourfeed.nl. Lekker met een stevig broodje erbij.
Ingrediënten - 4 pers.
- Stevig broodje bijvoorbeeld boerendesem of volkorenbrood
- 500 gram pompoen
- 1 aardappel
- 5 winterwortels
- 3 teentjes knoflook
- 2 uien
- 1 liter groentebouillon
- 1 blikje tomatenpuree
- 50 ml plantaardige room
- 2 cm verse gember 1
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- 2 theelepels oregano
- zout en peper
- olijfolie
- pompoenpitten
4 pers.
print
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de pompoen in plakken van ongeveer 1 cm dik en verwijder de zaden. Schillen hoeft niet, de schil smaakt juist lekker. Rooster de pompoen ongeveer 15-20 minuten op een met bakpapier bekleed rooster met wat peper, zout en olijfolie er overheen. Snipper en schil de ui en pers de knoflook. Schrap de winterwortelen en snij ze in schijven van 2 cm. Schil de aardappel en snij hem in blokjes. Fruit in een grote soeppan de ui in wat olie. Pers de knoflook en de gember erbij uit. Doe de wortel en aardappel erbij en bak dit kort mee. Schep de tomatenpuree in de pan en voeg de cayennepeper, komijn, gerookte paprikapoeder en oregano toe. Roer goed door en schenk het water met het bouillonblokje erbij. Breng alles aan de kook tot de wortelen en aardappel gaar zijn in (10 – 15 minuten). Snij de geroosterde pompoen in blokjes en voeg dit toe aan de pan met groenten. Schenk de room erbij en pureer alles met de staafmixer tot een glad soepje. Eventueel nog wat peper en zout erbij naar smaak en ter decoratie wat room en pompoenpitten.Bron: mindyourfeed.nl