Vegetarische recepten
- French toast
- Toast gezond
- Broodschotel
- Gegrilde groenten met tijm
- Bruschetta tomatensalsa
- Rucolapesto
- Italiaanse broodsalade
- Pittige paprika hummus
- BBQ Knoflookbrood
- Versierde krentenbol
- Brood met quinoasalade
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Brood met manchego en verse vijgen
- Nacho broodchips met guacamole dip
- Volkoren groentetosti
- Granola ontbijttaart
- Vanillesaus
- Eierkoek met rood fruit spread
- Brood lasagne
- Vlindersandwich
- Kids lunch tapas
- Broodquiche
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Avocadospread met koriander
- Granola vlaflip
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Broodje geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood limoncello-crème
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Obelander wit met paddenstoelensalade
- Polder Kaassneetjes
- Pizzaboterhammen
- Kampioentje rood-wit-blauw
- Volkorenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Desembrood met pittige avocadospread
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Clubsandwich aubergine
- Oranje paprika dip
- Pompoensoep
- Maaltijd pompoensoep met brood
- Spicy volkorenbroodje
- Vegan volkorensandwich
- Kwarkboltaartje
Vlees- en kiprecepten
- Sandwich gerookte kip
- Peperpaté met kweepeer
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, appel en ui.
- Duinen volkoren clubsandwich
- Stoere tosti's van desembrood
- Thaise salade met croutons
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Pizza-lachebekjes
- Low carb broodjes met hüttekäse
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham
- Lunch op een stokje
- Krab en kreeft croissant
- Broodje gepocheerd ei
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Broodje rosbief met Tzatziki
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Hamburger XL
- Kinderwraps van brood
- Kampioentje op een stokje
- Lunchmuffins met spek en ei
Visrecepten
Feestrecepten
- Kerststolpudding
- Bouillabaisse met sterrentoastjes
- Grand dessert
- Stoofperen smoothie
- Speculaastrifle met pepernoten
- Speculaas Wentelteefjes
- Speculaas Tiramisu
- Broodje Halloween
- Sinterklaas boterhammen
- Sinterklaas Muffins
- Kruidnoten crumble
- Koffie met pepermunt
- Koffie met sinaasappel
- Koffie met marshmallows
- Kruidnoten Tiramisu
- Mini tosti's met truffelmayonaise
- Mini broodquiches
- Knapperige Broodtorentjes
- Monchoudessert in een glaasje
- Traktatie: Knabbelstok giraffen
- Eierkoek Traktatie
- Broodtompouce
- Kaas Vulkaantjes
- Lief ontbijt
- Brunchmuffins met spek en ei
- Paasbrood met pasha
- Paasfondue
- Paasbrood met citroenroom
- Knoflookbrood met kruiden
- Eierkoek Dessert
- Valentijn ontbijt
- Wildpaté & Suikerbrood
- Chorizo broodrondjes
- Ovenschoteltje van kerststol
- Wentelteefjes voor moederdag
- Verse kaneelbroodjes
Rucolapesto
Brood met zelfgemaakte smeersels is heerlijk bij de borrel of als voorgerecht. Deze rucolapesto maak je met verse rucola, Italiaanse kaas en cashewnoten.
Ingrediënten - 4 pers.
- 1 versgebakken desembroodje
- 125 gram rucola
- 50 gram cashewnoten
- 1 teentje knoflook
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 30 gram pecorino kaas
- 80 ml olijfolie, niet te scherp van smaak
- 2 eetlepels citroensap
- zwarte peper, gemalen
- grof zeezout, gemalen
4 pers.
print
Bereiding
Doe de teentjes knoflook met wat grof gemalen zout in de vijzel en meng dit tot een soort knoflookpasta.
Doe de rucola erbij met nog wat grof zeezout. Vijzel dit tot een groen sapje.
Dan doe je de cashewnoten erbij, druk ze fijn met de vijzel en draai rond tot een smeuïg geheel. Ga vooral door met draaien tot de cashewnoten heel fijn vermalen zijn.
Beetje bij beetje draai je nu de geraspte kaas er doorheen tot je een egale massa hebt. Dan voeg je al draaiend steeds een beetje olie toe totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.
Dan doe je de cashewnoten erbij, druk ze fijn met de vijzel en draai rond tot een smeuïg geheel. Ga vooral door met draaien tot de cashewnoten heel fijn vermalen zijn.
Beetje bij beetje draai je nu de geraspte kaas er doorheen tot je een egale massa hebt. Dan voeg je al draaiend steeds een beetje olie toe totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.
Dan is het tijd om naar smaak citroensap en grofgemalen peper en zout toe te voegen. Proef en meng bij tot je pesto goed op smaak is.