Vegetarische recepten
- French toast
- Toast gezond
- Broodschotel
- Gegrilde groenten met tijm
- Bruschetta tomatensalsa
- Rucolapesto
- Italiaanse broodsalade
- Pittige paprika hummus
- BBQ Knoflookbrood
- Versierde krentenbol
- Brood met quinoasalade
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Brood met manchego en verse vijgen
- Nacho broodchips met guacamole dip
- Volkoren groentetosti
- Granola ontbijttaart
- Vanillesaus
- Eierkoek met rood fruit spread
- Brood lasagne
- Vlindersandwich
- Kids lunch tapas
- Broodquiche
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Avocadospread met koriander
- Granola vlaflip
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Broodje geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood limoncello-crème
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Obelander wit met paddenstoelensalade
- Polder Kaassneetjes
- Pizzaboterhammen
- Kampioentje rood-wit-blauw
- Volkorenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Desembrood met pittige avocadospread
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Clubsandwich aubergine
- Oranje paprika dip
- Pompoensoep
- Maaltijd pompoensoep met brood
- Spicy volkorenbroodje
- Vegan volkorensandwich
- Kwarkboltaartje
Vlees- en kiprecepten
- Sandwich gerookte kip
- Peperpaté met kweepeer
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, appel en ui.
- Duinen volkoren clubsandwich
- Stoere tosti's van desembrood
- Thaise salade met croutons
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Pizza-lachebekjes
- Low carb broodjes met hüttekäse
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham
- Lunch op een stokje
- Krab en kreeft croissant
- Broodje gepocheerd ei
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Broodje rosbief met Tzatziki
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Hamburger XL
- Kinderwraps van brood
- Kampioentje op een stokje
- Lunchmuffins met spek en ei
Visrecepten
Feestrecepten
- Kerststolpudding
- Bouillabaisse met sterrentoastjes
- Grand dessert
- Stoofperen smoothie
- Speculaastrifle met pepernoten
- Speculaas Wentelteefjes
- Speculaas Tiramisu
- Broodje Halloween
- Sinterklaas boterhammen
- Sinterklaas Muffins
- Kruidnoten crumble
- Koffie met pepermunt
- Koffie met sinaasappel
- Koffie met marshmallows
- Kruidnoten Tiramisu
- Mini tosti's met truffelmayonaise
- Mini broodquiches
- Knapperige Broodtorentjes
- Monchoudessert in een glaasje
- Traktatie: Knabbelstok giraffen
- Eierkoek Traktatie
- Broodtompouce
- Kaas Vulkaantjes
- Lief ontbijt
- Brunchmuffins met spek en ei
- Paasbrood met pasha
- Paasfondue
- Paasbrood met citroenroom
- Knoflookbrood met kruiden
- Eierkoek Dessert
- Valentijn ontbijt
- Wildpaté & Suikerbrood
- Chorizo broodrondjes
- Ovenschoteltje van kerststol
- Wentelteefjes voor moederdag
- Verse kaneelbroodjes
Speculaas Tiramisu
Ons ambachtelijke speculaas smaakt heerlijk bij de koffie of thee. Of gewoon een stukje tussendoor. Maar wist je dat het ook als mooi ingrediënt kan dienen voor een heerlijke speculaas tiramisu? Een verrassend lekker dessert!
Ingrediënten - 4 pers.
Ingrediënten voor 4 personen:- 250 gram mascarpone
- 50 gram witte suiker
- 250 ml slagroom
- 1 kop koffie (sterk), afgekoeld
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel cacao
- 16 tot 10 speculaasjes
Daarnaast heb je 4 glaasjes (of 1 grote schaal) nodig.
4 pers.
print
Bereiding
Klop de slagroom met 25 gram suiker stijf en zet dit zolang in de koelkast. Klop daarna de mascarpone met de andere 25 gram suiker en vanillesuiker goed door elkaar. Spatel de slagroom en de mascarpone door elkaar. Dip de speculaasjes een voor een kort in de koffie en verkruimel ze daarna grof in een schaaltje. Doe wat speculaaskruimels op de bodem en schep wat van het mascarponemengsel erop. Verdeel hier weer wat speculaas op en maak zo laagjes.
Zet de glaasjes tiramisu in de koelkast en laat ze minimaal 3 uur opstijven. Het beste is om ze een nacht te laten staan. Bestrooi de tiramisu voor het serveren met wat cacoa. Leuk is om bijvoorbeeld een figuurtje uit stevig papier te knippen en deze op de bovenste laag van de mascarpone te leggen en hier overheen cacao te strooien.
Je kunt deze tiramisu ook in een grote schaal maken i.p.v. in kleine glaasjes. Hierbij hoef je de speculaas niet te verkruimelen.
Bron: leukerecepten.nl
Zet de glaasjes tiramisu in de koelkast en laat ze minimaal 3 uur opstijven. Het beste is om ze een nacht te laten staan. Bestrooi de tiramisu voor het serveren met wat cacoa. Leuk is om bijvoorbeeld een figuurtje uit stevig papier te knippen en deze op de bovenste laag van de mascarpone te leggen en hier overheen cacao te strooien.
Je kunt deze tiramisu ook in een grote schaal maken i.p.v. in kleine glaasjes. Hierbij hoef je de speculaas niet te verkruimelen.
Bron: leukerecepten.nl