Vegetarische recepten
- French toast
- Toast gezond
- Broodschotel
- Gegrilde groenten met tijm
- Bruschetta tomatensalsa
- Rucolapesto
- Italiaanse broodsalade
- Pittige paprika hummus
- BBQ Knoflookbrood
- Versierde krentenbol
- Brood met quinoasalade
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Brood met manchego en verse vijgen
- Nacho broodchips met guacamole dip
- Volkoren groentetosti
- Granola ontbijttaart
- Vanillesaus
- Eierkoek met rood fruit spread
- Brood lasagne
- Vlindersandwich
- Kids lunch tapas
- Broodquiche
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Avocadospread met koriander
- Granola vlaflip
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Broodje geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood limoncello-crème
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Obelander wit met paddenstoelensalade
- Polder Kaassneetjes
- Pizzaboterhammen
- Kampioentje rood-wit-blauw
- Volkorenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Desembrood met pittige avocadospread
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Clubsandwich aubergine
- Oranje paprika dip
- Pompoensoep
- Maaltijd pompoensoep met brood
- Spicy volkorenbroodje
- Vegan volkorensandwich
- Kwarkboltaartje
Vlees- en kiprecepten
- Sandwich gerookte kip
- Peperpaté met kweepeer
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, appel en ui.
- Duinen volkoren clubsandwich
- Stoere tosti's van desembrood
- Thaise salade met croutons
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Pizza-lachebekjes
- Low carb broodjes met hüttekäse
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham
- Lunch op een stokje
- Krab en kreeft croissant
- Broodje gepocheerd ei
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Broodje rosbief met Tzatziki
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Hamburger XL
- Kinderwraps van brood
- Kampioentje op een stokje
- Lunchmuffins met spek en ei
Visrecepten
Feestrecepten
- Kerststolpudding
- Bouillabaisse met sterrentoastjes
- Grand dessert
- Stoofperen smoothie
- Speculaastrifle met pepernoten
- Speculaas Wentelteefjes
- Speculaas Tiramisu
- Broodje Halloween
- Sinterklaas boterhammen
- Sinterklaas Muffins
- Kruidnoten crumble
- Koffie met pepermunt
- Koffie met sinaasappel
- Koffie met marshmallows
- Kruidnoten Tiramisu
- Mini tosti's met truffelmayonaise
- Mini broodquiches
- Knapperige Broodtorentjes
- Monchoudessert in een glaasje
- Traktatie: Knabbelstok giraffen
- Eierkoek Traktatie
- Broodtompouce
- Kaas Vulkaantjes
- Lief ontbijt
- Brunchmuffins met spek en ei
- Paasbrood met pasha
- Paasfondue
- Paasbrood met citroenroom
- Knoflookbrood met kruiden
- Eierkoek Dessert
- Valentijn ontbijt
- Wildpaté & Suikerbrood
- Chorizo broodrondjes
- Ovenschoteltje van kerststol
- Wentelteefjes voor moederdag
- Verse kaneelbroodjes
Vegan volkorensandwich
Volkoren zit vol vezels, vol smaak en vol inspiratie voor de lekkerste gerechten. Deze clubsandwich met sticky tempeh, spicy koolsla en komkommerzuur is speciaal gemaakt door Samuel Levie voor het Week van het Brood. Een heerlijke vegan lunch.
Ingrediënten - 2 pers.
- 6 volkorenboterhammen
- 200 g tempé zonnebloemolie om in te frituren
- 1/2 el sambal
- 1 el bruine suiker
- 1 el ketjap manis
- 1/8 spitskool
- 1 bosui 1 bospeen
- 1,5 el mayonaise
- 2 tl sriracha of sambal
- 1 tl sesamolie
- 1 snackkomkommer
- 1/2 el rijstazijn
- 1 snufje zout
- 2 tl geroosterd sesamzaad
2 pers.
print
Bereiding
Snij de tempé in kleine stukjes van 1 bij 3 cm. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een wok en bak hierin de tempé. Als het goudbruin en knapperig is, haal je het uit de olie en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet het grootste gedeelte van de olie uit de wok en bewaar dit voor een volgende keer bakken.Meng de suiker en ketjap door de sambal en bak dit samen met de tempé in een wok een paar minuten zodat de tempé karamelliseert en plakkerig wordt.
Coleslaw: Snij de bosui, bospeen en spitskool heel fijn en meng de sriracha, sesamolie en mayonaise er doorheen. Snij vervolgens de komkommer heel fijn en meng dit met de rijstazijn en een snufje zout. Rooster de volkorenboterhammen in een broodrooster.
Stapel je sandwich! Beleg een geroosterde volkorenboterham met een laagje coleslaw en daarna met het tempémengsel. Daarop wat komkommer en dan de volgende boterham erop. Doe daar weer een laag coleslaw, tempé, komkommer en top af met de laatste volkoren boterham. Doe er een gezellige prikker doorheen en eet smakelijk!
Bron: Brood.net - Samuel Levie