Broodschotel

Broodschotel

Brood weggooien is zo zonde! Vind je het niet meer zo lekker om zo op te eten? Maak er dan iets lekkers van voor het avondeten. Zoals deze Italiaanse broodschotel boordevol groenten. Buon appetito!

Ingrediënten - 2 pers.

  • 2 overgebleven boterhammen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 courgette
  • 200 gram kidneybonen
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 150 ml melk
  • Italiaanse kruiden (naar smaak)
  • peper en zout (naar smaak)
  • 3 eieren
  • 150 gram geraspte cheddar kaas
  • 1 bol mozzeralla (125 gram)
  • basilicumblaadjes (ter decoratie)
Broodschotel
2 pers.
printprint

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Snipper de uien, pers de knoflook snij de courgette in blokjes. Spoel de kidneybonen af. Fruit de uiensnippers 2 minuten in de koekenpan, voeg de knoflook en de courgetteblokjes toe en laat deze kort meebakken. Meng hierdoorheen de uitgelekte kidneybonen en de tomatenblokjes en verwarm het geheel even door. Meng in een aparte kom de eieren met de melk en voeg de Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Roer de helft van de geraspte cheddar kaas hierdoorheen. Pak de ovenschaal en bedek de bodem met het brood/groentenmengsel. Hieroverheen schenk je het eiermengsel. Snij de mozzeralla in stukjes en leg die samen met de andere helft van de geraspte cheddar kaas bovenop. Zet de schaal in de oven en bak deze broodschotel 30 min op 180 graden. Bon appétit!

Bron: www.brood.net

Wat dacht je van deze recepten?