
Vezel Top 5
De broden met de meeste vezels
Vezels zijn belangrijke stoffen voor een gezonde spijsvertering. Ze geven een verzadigd gevoel na het eten. Het Voedingscentrum adviseert 30 tot 40 gram voedingsvezels per dag te eten. Het eten van vezelrijk brood kan een belangrijke bijdrage leveren.
Wij hebben diverse vezelrijke broden in ons assortiment. Onze broden met de meeste vezels hebben we op een rijtje gezet. We noemen het onze Vezel Top 5!
1. Polder Volvezel
2,8 gram vezels per boterham
Een fijn volkoren brood met extra vezels.
2. Koolhydraat arm brood
2,8 gram vezels per boterham
Gezond eiwitrijk en vezelrijk brood met gering zoutgehalte en slechts 2,1 gram koolhydraten per snee.
3. Polder Volkoren
2,4 gram vezels per boterham
Lekker fijn volkorenbrood dat meerdere soorten granen bevat.
4. Grof Volkoren + vlok
2,4 gram vezels per boterham
Volkoren brood met grof gebroken tarwekorrels.
5. Wateringsmolen
2,3 gram vezels per boterham
Fijn volkoren brood.
Hoe lees ik deze Vezel Top 5?
De Vezel Top 5 kan op meerdere manieren worden weergegeven. Per 100 gram of per snee brood (zie tabel). Voor de berekening hierboven hebben we een sneetje van 36 gram genomen, dit is de gemiddelde waarde van een dikke en een dunne boterham.
Dik gesneden = 38 gram
Dun gesneden= 34 gram
Broodsoort | per 100 gram | per sneetje 35 gram | top 5 |
---|---|---|---|
Polder Volvezel | 8,18 | 2,8 | 1 |
Koolhydraat arm | 9,48 | 2,8 | 2 |
Polder volkoren | 6,74 | 2,4 | 3 |
Grof volkoren | 6,73 | 2,4 | 4 |
Wateringsmolen | 6,68 | 2,3 | 5 |
Haaglands Allison | 6,31 | 2,2 | 6 |
Sesam volkoren | 6,05 | 2,1 | 6 |
Zeeuws Allison | 6,31 | 2,2 | 6 |
Meester Volkoren | 6,31 | 2,2 | 7 |
Tabel: Vezels in brood
Recept: Meestertje geitenkaas
en gegrilde groenten
Meestertjes zijn krokante meergranenbroodjes vol met zuidvruchten, noten en pitten. De lichtzoete smaak van de zuidvruchten combineert uitstekend met de smaak van gegrilde groenten. Ook geitenkaas en noten zijn een beproefde sensatie. Dit recept heeft dus alles in huis voor een echt genietmomentje. In het zonnetje, aan de keukentafel of op kantoor. Even tijd voor eten, even tijd voor genieten.
