Eierkoeken

Eierkoeken - wie kent ze niet?

Eierkoeken zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse bakkerijen. Een slank tussendoortje gemaakt van eieren, melk, suiker, bloem, boter en bakpoeder. Vooral dat (ammonium)bakpoeder zorgt ervoor dat de koek heerlijk groot en luchtig wordt. Vaak wordt het ammonium, wat een zout is, verward met ammoniak. Dit komt door de sterke geur. Onze bakkers zorgen er echter voor dat de koeken goed af kunnen koelen voordat ze verpakt worden, zodat de eierkoeken niet alleen lekker smaken maar ook lekker ruiken.
 
In dit filmpje laten we zien, hoe onze bakkers eierkoeken bakken.
Eierkoeken
De echte Westlandse met krokant randje en zachte binnenkant.
€ 0,67
Croissants
Luchtige croissant met roomboter bereid.
€ 1,05
Volkoren eierkoeken
Eierkoek op basis van volkorenmeel bedekt met gebroken granen.
€ 0,78
Volkoren-puntje
Bruin zacht broodje met volkorenmeel bereid.
€ 0,45

Recept: Eierkoek met een frisse

zomerse rood fruit spread


Bij de Meesterbakker hebben we naast de naturel variant ook volkoren eierkoeken. Beide hebben ze hun eigen smaak. Om deze lekkere en gezonde tussendoortjes om te toveren in een feestje, hebben we een recept voor een frisse rood fruit spread. Dat combineert heerlijk bij de zoete smaak van onze eierkoeken.
Lees verder
Eierkoek met rood fruit spread