Ingrediënten

Ingrediënten

Wat zijn de ingrediënten van brood?


Waar is brood nu eigenlijk van gemaakt? De hoofdingrediënten zijn bloem, meel of volkorenmeel, water, een rijsmiddel (gist of desem) en bakkerszout. Hieraan kunnen natuurlijk extra ingrediënten worden toegevoegd, zoals zaden, vruchten en/of noten. Hierdoor kan de bakker er lekker op los experimenteren en zo zijn eigen, unieke brood ontwikkelen.

Om bepaalde eigenschappen van een brood te verbeteren, zoals de houdbaarheid of malsheid van het brood, kunnen zogenoemde broodverbetermiddelen worden toegevoegd.
 

Zit er suiker in brood?

De bakker voegt meestal een kleine hoeveelheid suiker toe aan het brood. Dit dient in de eerste plaats als voeding voor het gist. Ook zorgt suiker ervoor dat een brood zijn mooie bruine korst krijgt. Uiteindelijk blijft er maar een kleine hoeveelheid suiker over in het brood.
Witbrood pompoenpitten
€ 2,62
Melkbollen
Wit zacht bolletje met melk bereid.
€ 0,45
Oberlander wit desem (d)
Een brood op basis van biologische tarwebloem, roggebloem en levain.
€ 2,95
Polder sesam
Donker meergranenbrood met sesamzaad.
€ 2,99

Recept: Desembrood met gamba's,

chorizo, spinazie en paprika-tapenade


Dit recept is heerlijk op donker desembrood. Door de gamba's, chorizo, spinazie en paprika-tapenade waan je je even aan de Méditerranée. Bovendien is het eenvoudig te maken en is het een plaatje op de lunchtafel.
Lees verder
Desembrood met gamba's, chorizo, spinazie en paprika-tapenade