Graansoorten

Graansoorten

Van welke graansoorten kun je brood maken?

De meeste broden worden van de graansoort tarwe gemaakt. Maar in feite kan ook van andere graansoorten meel voor brood worden gemalen, zoals van spelt, rogge, haver, gerst en mais. Een combinatie van diverse graansoorten, zaden en pitten vormen de basis van diverse meergranenbroden.

Iedere graansoort heeft zo zijn eigen kenmerken. Voor alle graansoorten geldt dat ze de voedingsstoffen zetmeel (koolhydraten), eiwitten, vitamines, mineralen en voedingsvezel bevatten.

Ook voor vrijwel al onze broden gebruiken wij tarwemeel als basis. Uitzonderingen zijn ons smaakvolle Meesterspelt, onze Roggeknar en ons glutenvrije brood.

Recept: Desemsandwich

met kip en gegrilde groenten


Deze desemsandwich is rijk gevuld met diverse groenten. Zo kies je gemakkelijk voor een stevige lunch. Experimenteer vooral eens met onze gevulde broden. De noten en zuidvruchten die onze bakkers hier dagelijks in verwerken, zijn een smakelijke aanvulling op de zachte grillsmaak van de groenten.
Lees verder
Desemsandwich met kip en gegrilde groenten