duurzame keuze
Broodcrackertjes van overgebleven brood
Pane Pikante zijn knapperige broodcrackertjes gemaakt van overgebleven brood. In de bakkerij hebben we dit brood gesneden, gemarineerd en nog een keer gebakken. Waarom weggooien? Lekker bij de borrel!
In de bakkerij houden we elke dag brood over. Daar ontkomen we niet aan. We willen immers dat de laatste klanten van de dag ook nog brood kunnen kiezen. Het brood dat we overhouden gooien we niet zomaar weg maar dat krijgt een tweede leven!
Zo gaat er brood naar de Voedselbank en soortgelijke goede doelen. Ook maken we paneermeel van overgebleven witbrood en verwerken dit in onze saucijzenbroodjes. En we maken pane pikante, een pittig broodcrackertje voor bij de borrel. In de bakkerij snijden we het brood, marineren het en dan bakken we het nog een keer. Zo ontstaat een heerlijk crackertje en gooien we niets weg.
Zonder dat we het willen verspillen we veel voedsel met z'n allen. Dat is zonde want ons voedsel is met veel energie en aandacht gemaakt. Voordat het op ons bord ligt, heeft het een hele reis achter de rug. Daarom is het belangrijk dat we goed omgaan met ons eten. Er is veel winst te halen, gewoon thuis!
Meer duurzame keuzes die je makkelijk kan maken.