Duurzame broodcrackertjes

duurzame keuze

Broodcrackertjes van overgebleven brood 

Pane Pikante zijn knapperige broodcrackertjes gemaakt van overgebleven brood. In de bakkerij hebben we dit brood gesneden, gemarineerd en nog een keer gebakken. Waarom weggooien? Lekker bij de borrel!In de bakkerij houden we elke dag brood over. Daar ontkomen we niet aan. We willen immers dat de laatste klanten van de dag ook nog brood kunnen kiezen. Het brood dat we overhouden gooien we niet zomaar weg maar dat krijgt een tweede leven! 

Zo gaat er brood naar de Voedselbank en soortgelijke goede doelen. Ook maken we paneermeel van overgebleven witbrood en verwerken dit in onze saucijzenbroodjes. En we maken pane pikante, een pittig broodcrackertje voor bij de borrel. In de bakkerij snijden we het brood, marineren het en dan bakken we het nog een keer. Zo ontstaat een heerlijk crackertje en gooien we niets weg.

Zonder dat we het willen verspillen we veel voedsel met z'n allen. Dat is zonde want ons voedsel is met veel energie en aandacht gemaakt. Voordat het op ons bord ligt, heeft het een hele reis achter de rug. Daarom is het belangrijk dat we goed omgaan met ons eten. Er is veel winst te halen, gewoon thuis! 

Meer duurzame keuzes die je makkelijk kan maken.


Polder volvezel
Fijn volkorenbrood met extra veel vezels.
Vanaf € 2,05
Frans stokbrood 3/4
Knapperig gebakken wit stokbrood.
€ 2,50
Grof volkoren + vlok
Volkorenbrood bereid met grof gebroken tarwe korrels.
Vanaf € 1,85
Bo polder stokjes
Meergranen stokbroodjes om zelf thuis af te bakken. Ideaal om op voorraad te hebben voor bij de lunch, borrel of diner.
per 3 € 2,85

Recept: Broodquiche met prei en tomaat

 

Met brood maak je supersnel een lekkere quichebodem. Lekker duurzaam ook als je hier oud brood voor gebruikt. Quiche is heerlijk als makkelijke maaltijd en valt ook zeker in de smaak als hartig hapje bij de borrel. 
Lees verder
Broodquiche