Blog: Geen tijd voor ontbijt

Geen tijd voor ontbijt

O, die winterochtenden! Je ogen willen niet open, dus na iets te lang ‘snoozen’ moet je nu echt rennen. Natuurlijk ben je sneller weg als je niet ontbijt, maar of je dan lekker op gang komt? Ik leg je uit waarom je écht beter eerst even kunt ontbijten:
 

Hoe zit dat precies?

Een ontbijt helpt ons lichaam wakker te worden na de nacht en zet onze spijsvertering in gang. Ook geeft het ontbijt ons de eerste portie energie voor de dag. Zeker wanneer je fietsend naar je werk of school gaat, kun je dat goed gebruiken. En even (liefst zitten) met een kop thee en een boterham is voor je brein ook een fijn begin van de dag.
 

Hoe ontbijten we?

Ontbijten kan op veel manieren, maar waar heb je het meeste aan? Een boterham of een kom ontbijtgranen, eventueel aangevuld met fruit of ontbijtkoek naar smaak. Niet alleen een ontbijtkoekje of fruit nemen hoor! Dat bevat namelijk vooral suiker en geeft dus maar kort energie. Een boterham wordt geleidelijk opgenomen en geeft gedurende langere tijd energie. Bovendien bevat brood voedingsstoffen die we iedere dag nodig hebben. Een simpel en goed ontbijt is bijvoorbeeld een boterham met kaas, een boterham met kipfilet en een glas melk of sinaasappelsap. Op deze manier kun je fit en goed beginnen aan de dag. Ook in de winter.

Gezonde groet,

Willemijn Zwinkels
Voedingsdeskundige bij Meesterbakker Roodenrijs
 
Willemijn Zwinkels heeft tot medio 2019 bij Meesterbakker Roodenrijs gewerkt als voedingsdeskundige. Ze schreef blogs en beantwoordde vragen over voeding en gezondheid. Inmiddels werkt ze fulltime in het ziekenhuis. Haar blogs blijven informatief en mogen we blijven delen met jullie. 
Haags ontbijt
Diverse soorten zachte mini broodjes.
€ 0,40
Polder volkoren
Meergranenbrood op basis van 100% volkorenmeel. Lekker mals en super gezond doordat al het goede van de hele tarwekorrel erin zit.
Vanaf € 2,05
Krentenbollen
Zachte luxe bol gevuld met krenten en rozijnen.
per 6 € 4,20
Polder puntje + zonnepit
Zacht meergranenbroodje met zonnepitten bedekt.
per 6 € 4,20

Recept: Wentelteefjes cupcakes

van witte boterhammen


Wentelteefjes, je kent ze vast wel! Ze zijn heerlijk bij het ontbijtof lunch. In dit recept maken we ze ook. Maar dan in van die handige cupcakevormpjes. Dan heeft iedereen zijn eigen portie... of 2 natuurlijk! En je neemt zo ook makkelijk meer naar school of naar een picknick.
Lees verder
Wentelteefjes cupcakes