Desembrood

Desembrood

Met aandacht bereid

Bij Meesterbakker Roodenrijs zijn we trots op onze desembroden. Broden gemaakt van de beste ingrediënten en die alle rust krijgen die ze verdienen. Pas na 24 uur rusten wordt het brood afgebakken met een heerlijke krokante korst die er door zijn 'grillige' vorm ook nog eens prachtig uitziet.
 

Wat is desembrood?

Desembrood bestaat al heel lang. Sterker nog: tot aan de 19de eeuw werd er alleen maar brood met desem gebakken. Gist als rijsmiddel werd pas later ontdekt. Toch heeft desembrood pas de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. Maar wat is desembrood eigenlijk? Desembrood is brood waarvan het deeg niet met gist is gerezen, maar met desem als rijsmiddel. Er is een wezenlijk verschil tussen desem en gist.
 

Wat zijn de ingrediënten van desembrood?

Naast desem bestaat een desembrood, net als ander brood, uit (volkoren)meel of bloem, water en bakkerszout. Hieraan kan de bakker natuurlijk nog extra ingrediënten toevoegen als noten, zaden en/of vruchten. Desembrood is dus niet per definitie glutenvrij. Ter discussie staat of desembrood gezonder is dan brood dat bereid is met gist.
 

Desem assortiment.

In onze winkels en in de webshop zijn elke dag allerlei soorten desembrood verkrijgbaar. Daarnaast maken onze bakkers voor het weekend steeds weer andere variaties. Bijvoorbeeld met ingrediënten van het seizoen. Vraag er eens naar in de winkel!
Desembrood (d)
Op basis van eigen desemcultuur bakken we dit desembrood. Het brood is vol van smaak, niet zuur, heeft een heerlijk krokante korst en blijf lang mals.
€ 4,50
Desem volkoren (w)
Desembrood op basis van Franse volkorenmeel, en levain.
€ 4,25
Oberlander wit desem (d)
Een brood op basis van Franse tarwebloem, roggebloem en levain.
€ 4,25
Desem boeren meergranen 650 gram (d)
Desembrood op basis van Frans tarwemeel, tarwebloem, roggemeel, levain en geroosterde zaden. 650 gram per brood
€ 4,25

Recept: Desemsandwich

met kip en gegrilde groenten


Deze desemsandwich is rijk gevuld met diverse groenten. Zo kies je gemakkelijk voor een stevige lunch. Experimenteer vooral eens met onze gevulde broden. De noten en zuidvruchten die onze bakkers hier dagelijks in verwerken, zijn een smakelijke aanvulling op de zachte grillsmaak van de groenten.
Lees verder
Desemsandwich met kip en gegrilde groenten