Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood

Stokbrood is een veelzijdig brood waarmee je van iedere BBQ, borrel of maaltijdsalade een feestje maakt. Samen met deze kruidige frittata een volwaardige lunch, waarmee je genoeg energie hebt voor de rest van de dag.

Ingrediënten: (4 pers.)

  • 1 stokbrood
  • 8 eieren
  • 100 ml plantaardige room
  • 1 puntpaprika
  • 2 uien
  • 4 handen spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • 80 gram geitenkaas
  • peper
  • zout
  • mespuntje cayennepeper
  • tijm
  • kokosolie om te bakken
  • koekenpan of hapjespan met deksel

Bereiding:

Kluts de eieren met een garde en voeg de room toe. Doe peper, zout, de cayennepeper en tijm bij de eieren en meng goed door elkaar. Snipper de uien, was de paprika en snij deze in kleine reepjes. Maak de knoflook schoon. Doe wat olie in een koekenpan of hapjespan en fruit de ui aan. Pers de knoflook er boven uit en voeg de paprika toe. Schep goed om en wanneer de ui glazig wordt, voegt u de spinazie toe. De spinazie blijven omscheppen tot deze geslonken is. Schep alle groenten een beetje naar het midden van de pan. Schenk nu het eiermengsel in de pan, zet het vuurlaag, kruimel de geitenkaas over de eieren heen en doe de deksel op de pan. Laat in ongeveer 10 minuten het ei stollen en de kaas smelten. Door het deksel op de pan te houden blijft de warmte in de pan en hoeft u de frittata niet om te draainen. Snij de frittata in punten en serveer met dikke plakken stokbrood.

Dit recept is ontwikkeld door foodblog Mind Your Feed. Kijk voor meer lekkers op www.mindyourfeed.nl