Rode bietjes-haring salade met brood

Deze salade wordt vooral gegeten met de carnaval maar is ook lekker te serveren op een feestje. Met een lekkere snee roggebrood of een ander stukje brood erbij. 

Ingrediënten

  • 250 gram zure haring
  • 300 gram gekookte rode bietjes
  • 100 gram augurk
  • 1 appel liefst elstar of jonagold
  • 1 kleine ui
  • 4 eetlepels mayonaise 
  • zout en peper

Bereiding

Snijd de gekookte bietjes in blokjes. Laat de haring even uitdruipen in een vergiet. Schil de appel en de ui. Snijd de haring in kleine stukjes, hak de uien fijn en snij de appel en de augurk. Dit kan allemaal in een schaal bij de bietjes. Roer alles door elkaar en voeg er ongeveer 4 eetlepels mayonaise en peper en zout naar smaak aan toe.

Eet smakelijk!

Bron: Lekker tafelen.